Yaşam >> Yeni Şafak Hayat


Ünlü tarihçi İlber Ortaylı Mehmet Akif Ersoy'un şiirinden bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı


Link [2022-03-18 14:31:11]



Tarihimize altın harflerle yazdığımız Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yılı saygıyla anılıyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, bu kapsamda NTV’nin konuğu oldu. Türkleri, dışardan anlamanın zor olduğunu belirten Ortaylı, "Bazen içerden, bazen dışardan bakmak lazım bu coğrafya değişiktir.” dedi.

Bazı kesimlerin öne sürdüğü gibi Alman komutanların değil, tamamı ile Türk komutanların savaştığını dile getiren ünlü tarihçi, Çanakkale Savaşı’nın önemine değindi."TÜRKİYE BU SAFSATALARI YUTMAZ"

Açıklamalarına devam eden İlber Ortaylı, savaşta hurafelerin olduğuna dair iddialara ilişkin de, "Bunlar hepsi büyük liderin rolünü azaltmaktır. Türkiye bunun gibi safsataları yutmaz." ifadelerini kullandı.

Video: MSB paylaştı: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir

"ŞARKTA DA GARPTA DA BÖYLE BİR ABİDE YOK"

Ortaylı, daha sonra konuyla ilgili sözlerine devam ederken Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' isimli şiirine değinirken duygu dolu anlar yaşadı. Ünlü tarihçi şu ifadeleri kullandı: "Âkif’in yazdığı Çanakkale şiirinde, yani şehitlerin ardından yazdığı mersiye için dönemin en önemli insanlarından bir tanesi 'Allah’ın şairleri de vardır' demiştir. Bu çok önemli bir şey. Şarkta da garpta da böyle bir abide yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni'nde konuştu: 'İstiklale aşık bir millet 107 sene evvel burada tarihin akışını değiştirmiştir'

Galeri: 107. yılında fotoğraflarla Çanakkale Zaferi



Çok Okunanlar

2024-09-22 22:36:40