Spor >> Yeni Şafak Spor


Ukrayna ve Rusya'daki futbolcular sezon sonuna kadar serbest kalıyor


Link [2022-03-07 23:51:09]



FIFA, Ukrayna'daki kulüplerde yer alan yabancı futbolcu ve antrenörlerin sözleşmelerini, tarafları finansal olarak korumak için sezon sonuna kadar otomatik olarak askıya aldı.

FIFA'nın aldığı kararlar şöyle;

*FIFA, Rusya'daki kulüplere ise 'ayrılmak isteyen futbolcularınızla 10 Mart'a kadar anlaşın' dedi. Bu anlaşmalar sağlanamazsa futbolcuların tek taraflı fesih hakkı doğacak!*Sözleşmeleri askıya alınan futbolcular için açılacak transfer dönemi 7 Nisan'a kadar sürecek. Futbolcular, transfer tahtası kapalı olan liglere de gidebilecek. Bununla birlikte takımlar en fazla 2 futbolcu transfer edebilecek.*Transfer olacak futbolcuların sözleşmeleri 30 Haziran gününe kadar sürecek. Savaş durumunun devam etmesi halinde FIFA, konuyu yeniden görüşecek ve oyuncuların durumuyla ilgili yeni kararlar alabilecek.

#ÖZEL - Rusya ve Ukrayna'daki yabancı futbolculara transfer hakkı tanınacak mı? Spor Hukukçusu @AnilDincer7 değerlendirdi: "Ukrayna'da oynayamayan futbolcuların Türkiye'ye transferi mümkün olabilir. Rusya için de karar gelirse şaşırmam"🖊@mgoksell https://t.co/60wBIJo3xu

— Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor) March 7, 2022

Galeri: Rusya ve Ukrayna'dan alınabilecek futbolcu listesi



Çok Okunanlar

2024-09-28 02:32:03