Ekonomi >> Yeni Şafak Ekonomi


Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık: İnşaat maliyeti hızla artıyor


Link [2022-03-26 00:52:03]



Özak GYO Göktürk’teki ikinci projesinde satışa başladı. 10 bin 500 metrekarelik alanda 67 ünite olarak inşa edilecek lüks projede metrekare fiyatları 50 bin liradan başlıyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık inşaat sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu.

MALZEME FİYATLARI 5 KAT ZAMLANDI

İnşaatta çimentodan demire kadar birçok kalemde son 1,5 yıl içinde 5 kata yakın zam geldiğine işaret eden Akbalık, “Maliyetler artık yönetilemiyor. Bu fiyatlara anlam veremiyoruz” şeklinde konuştu.

2.EL KONUT POPÜLER OLACAK

Maliyetlerden kaynaklı inşaat yapmanın da zorlaştığını ifade eden Ahmet Akbalık, “İkinci el konutlar popüler hale gelecek. Arsa fiyatları da çok yüksek durumda. Daha doğrusu arsa sahiplerinin satın alan firmalardan beklentisi maddi anlamda çok yüksek. Bu durum inşaattaki ilerleyişi de zayıflatıyor. Fiyat istikrarının sağlanması gerek. Arazi arıyoruz. Ama bin 2 bin konut yapma iştahımız yok. Daha niş işlere, butik işlere yöneldik” açıklamasında bulundu. Akbalık, ev-ofis bileşimiyle güneye taşınmaların artacağını belirtti.

İnşaat maliyetleri ocak ayında yüzde 15'in üzerinde arttı



Çok Okunanlar

2024-09-28 02:28:59