Spor >> Yeni Şafak Spor


Ballon D’Or sahibini buluyor: Ödülü kim kazanacak?


Link [2022-10-17 15:46:20]



Avrupa’nın en iyi futbolcusunun belli olacağı Ballon D’Or ödül töreni bugün yapılacak. Dünyaca ünlü yıldızların yarışacağı ödül için, futbolseverler ekran başında olacak.

Ballon D’Or 2022 ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Ballon D’Or dev ödül töreni bugün saat 21.30’da Tivibu Spor 2’de sporseverlerle buluşacak. Tören ayrıca platformun video paylaşım kanalından da şifresiz yayınlanacak.

Ballon D'Or'un sahibi nasıl belli oluyor?

FIFA’nın düzenlediği Avrupa Yılın Futbolcusu Ödülü olarak bilinen organizasyonda bir önceki senenin en iyi futbolcusu seçiliyor. Avrupa’nın en iyi futbolcusu, dünyanın her yerinden antrenörler ve uluslararası takım kaptanlarının yanı sıra gazetecilerin kullandığı oylarla belirleniyor.

Ballon D'Or için hangi futbolcular yarışıyor?Dünyanın çeşitli liglerinden başarılı futbolcuların yer aldığı Ballon D’Or için açıklanan adaylar ve takımları şu şekilde:Thibaut Courtois-Real MadridRafael Leao - AC MilanChristopher Nkunku - RB LeipzigMohamed Salah - LiverpoolJoshua Kimmich - Bayern MunichTrent Alexander-Arnold - LiverpoolBernardo Silva - Manchester CityVinicius Junior - Real MadridLuis Diaz - LiverpoolRobert Lewandowski - BarcelonaRiyad Mahrez - Manchester CityCasemiro - Real MadridSon Heung-min - TottenhamFabinho - LiverpoolKarim Benzema - Real MadridMike Maignan - AC MilanHarry Kane - TottenhamDarwin Nunez - LiverpoolPhil Foden - Manchester CitySadio Mane - Bayern MunichSebastien Haller - Borussia DortmundLuka Modric - Real MadridAntonio Rudiger - Real MadridCristiano Ronaldo - Manchester UnitedKevin De Bruyne - Manchester CityDusan Vlahovic - JuventusVirgil van Dijk - LiverpoolJoao Cancelo - Manchester CityKylian Mbappe - Paris Saint-GermainErling Haaland - Manchester City

📣2022 Ballon d'or adayları belli oldu.🔸Cristiano Ronaldo, Ballon d'Or'a 18. kez aday gösterilerek kendine ait olan rekoru geliştirdi.🔸Lionel Messi, 2005'ten beri ilk kez Ballon d'Or'a aday gösterilmedi. pic.twitter.com/1o7Xk1ZJW2

— SPOR (@yenisafakspor) August 13, 2022

Çok Okunanlar

2024-09-21 12:37:04