Yaşam >> Yeni Şafak Hayat


100 erkekten birinde meme kanseri riski


Link [2022-06-11 19:01:08]



Meme kanseri, erkekler için de önemli bir risk faktörü. İstatistiklere göre her 100 meme kanseri vakasından biri erkeklerde görülüyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, “Erkeklerde meme dokusu daha az olduğu için herhangi bir sertlik, şişlik oluştuğunda daha hızlı fark ediliyor. O nedenle banyo yaparken veya giyinirken belli aralıklarla koltuk altına ve memeye dikkat kesilip farklılık var mı bakmak gerekiyor.” dedi .

ŞİŞLİK VARSA HEKİME GİDİLMELİVücudu tanımanın kanser sürecinde hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Er, “NKendi kendimize yaptığımız muayene sırasına ele gelen sertlik, şişlik varsa bu kadın erkek ayırt etmeksizin çok önemli, hemen hekime başvurmak gerekiyor.” diye konuştu. Er, “Erkekler hangi yaşta olursa olsun, ailede bir meme kanseri görülmüşse, mutlaka gen araştırması yapmak gerekiyor. Durum pozitifse prostat ve pankreas kanseri riski de artıyor. Erkeklerde meme kanseri görüldüğünde farklı kanserler de ortaya çıkabiliyor. Şunu da unutmayalım, kanser her yaşta görülebilir ve kanser olmanız için mutlaka ailede bir öykü olmasına gerek yok” şeklinde konuştu.ERKEN TEŞHİS İMKANI VAR

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı öncülüğünde çok ciddi kanser taramaları yapılıyor. Erken tanı için kendi kendine muayene ve ücretsiz olan mamografi çekimleri hayati önem taşıyor. Meme kanserini hastalık ilerlemeden tanıma ve yüzde 100’e yakın oranda tedavi etme imkanı var.

Meme kanseri erkeklerde daha agresif

Erkeklere meme kanseri uyarısı



Çok Okunanlar

2024-09-22 04:33:03