Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


'YAPARSA 'TUTUK' YAPAR'


Link [2022-02-15 02:08:30]



YALOVA Belediyesinin geçtiğimiz günlerde açıkladığı 175 işçisinin net aylığı 8200 TL çıkmasının ardından, taşeron işçiler gözlerini Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a çevirdi.

Taşeron olarak çalışan yaklaşık 700 işçi Haziran ayında yapılacak olan toplu sözleşme oranını merak ediyor. Kadrolu işçilerin ek zamla net maaşlarının ek protokol ile 8200 liraya çıkmasından sonra Taşaronlar Sendikası temsilcisini Sefa Demir’i araması üzerine üyelerine mesaj atan Demir ,”Çok sayıda arayan soran oldu. Basında ve Sosyal medyada çıkan Yalova Belediyesi zam haberleri kadrolu işçiler içindir. Bizlerde hakkımız ve emeğimizin karşılığını birlik ve beraberlik içinde hareket ederek fazlası ile Haziran ayında yapılacak olan yeni sendika sözleşmesini almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz” mesajı gönderdi.

'BAŞKANIMIZDAN MÜJDE BEKLİYORUZ' Hayat şartlarının gün geçtikçe ağırlaştığını, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un da kendilerini mağdur etmeyeceğini düşündüklerini belirten taşeron işçiler,’ Kadrolu işçilerin maaşlar 8200 TL oldu. Bizlerin maaşları henüz 4500 TL civarındadır. Başkanımızın bizi mağdur edeceğini asla düşünmüyoruz. Haziran ayını beklemeden ek zam gerçekleşirse mutlu olacağız. Çiftlikköy’de çalışan taşeron işçiler 7500 TL civarı ücret alıyor. Yalova Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’un da bizlerin yanında olacağına inancımız tamdır. Yaparsa Mustafa Tutuk yapar.’ diye konuştular.



Çok Okunanlar

2024-09-20 14:32:53