Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


YALOVA'LI AYDINLAR YENİDEN AYDINLANMA DERNEĞİ TOPLANTISINDA BULUŞTULAR


Link [2022-01-31 14:07:07]



Genel merkezi Yalova'da olan Yeniden Aydınlanma Derneği (YAD) Arabacılar sokakta bulunan Genel Merkez binasında sohbet toplantıları tertiplemeye devam ediyor.

Bu çerçevede Cumartesi günü YAD Genel Merkezinde biraraya gelenler duayen eğitimci Dr. Sakin ÖNER'den "Cumhuriyetin eğitim vizyonu" konulu sunumunu dinlediler. Dinleyicilerin de oldukça donanımlı olması renkli anların yaşanmasına sebep oldu.

YAD Yönetim Kurulu üyeleri, bazı İl ve ilçe temsilcileri, İYİ Parti İl Başkanı Ersin AKYÜZ, çeşitli ilçe başkanları ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Yalova Şube Başkanı Erdoğan Yıldız'ın da katıldığı toplantının açılışını YAD Genel Başkanı Halil KONUŞKAN yaptı.

YAD Genel Başkanı Halil KONUŞKAN derneğin çeşitli İl ve ilçelere temsilcilikler verdiğini Eylül ayı itibarıyla İl ve ilçelerde temsilcilik büroları açmaya başladıklarını, bu çerçevede Kilis, Gaziantep ve Kocaeli illerinde büroların halkımıza hizmet vermeye başladığını, 5 Ocak 2022 Cumartesi günü "Türkiye'ye göç edenlere halkın bakışı" konulu saha çalışmalarının Kocaeli sunum programından sonra Kocaeli bürosunun açılışını yapacaklarını söyledi ve sözü Dr. Sakin ÖNER’e bıraktı.

Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve ülkenin birçok seçkin Liselerinde müdürlük yapmış olan Dr. Sakin ÖNER,Cumhuriyetin eğitim vizyonu hakkında bilgiler verdi. Öner, Osmanlı döneminden itibaren eğitim alanında yaşanan yenilik örneklerini dinleyicileriyle paylaştı. Dr. ÖNER; Ziya Gökalp, Tevfik Fikret, Namık Kemal ve Ömer Seyfettin gibi aydınların, bir Osmanlı paşası olan cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün zihin dünyasını beslediklerini söyledi. Örneğin Türkçe ses uyumuna Arap alfabesini yeterli gelmemesi sebebiyle harf inkılabı fikrinin Abdulhamit'te dahi olduğunu söyledi. Harf inkılabının okuma yazma oranını önemli ölçüde yukarı çektiğine değindi.

Daha sonra ATATÜRK'ün psikolojiye de yoğun etkisi olan ünlü filozof John DEWEY'i Türkiye'de 3 ay misafir etmesi ve ondan rapor istemesinden bahseden Öner Köy Enstitülerinin kuruluşunda Dewey'in fikirlerinden de yararlanıldığından bahsetti.

Öner ve toplantıya katılanlar, son yıllarda çağdaş eğitim anlayışından uzaklaşılmasının milli eğitimimizi, gelecek nesillerimizin mutluluğunu ve ülkemizin ilerlemesini olumsuz etkilediği fikrinde birleştiler ve bu konuda üzüntülerini dile getirdiler.

Toplantının sona ermesine rağmen katılımcılar uzun süre dernek merkezinden ayrılmayarak birlikte bir süre daha sohbet ettiler.



Çok Okunanlar

2024-09-20 19:40:37