Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


YALOVA'DA 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİ


Link [2022-03-18 18:07:19]



Yalova Valiliği tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Yalova’da Yalova Valiliği tarafından etkinlikler düzenlendi.

Yalova Valiliği tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Anma törenine, Yalova Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Kamu kurumların il müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimler Derneği üyeleri, STK temsilcileri ve Yalova Protokolü eşliik etti.

Valilik, Garnizon, Belediye ve Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimler Derneği'nin çelink sunumlarının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Anma Töreni, Deniz Yarbay Cem Serttaş ile şehit aileleri adına Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdiler.

18 Mart Şehitler Günü Anma programının bitimiyle Yalova Kent Müzesinde açılan “Çanakkale Destanı” sergisi gezildi. Serginin gezilmesinin ardından Yalova Şehitliği ve Yalova Polis Şehitliği ziyaret edildi ve Cuma namazından önce ebediyete irtihal eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için Yalova Merkez Camii’nde Mevlid-i Şerif yapıldı. Saat 14.00’te Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen Çanakkale Deniz Zaferi programının ardından saat 19.30’da Yalova Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Esir’ konulu tiyatro gösterisi ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı sona erecek.



Çok Okunanlar

2024-09-20 05:57:11