Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


“YALOVA BELEDİYESİ GÜVENLİ ELLERDE”


Link [2022-04-07 12:32:11]



Yalova Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı 2. Oturumunda belediyenin 2021 yılı Denetim Komisyon Raporu ve Faaliyet Raporu görüşüldü. Burada CHP grubu adına söz alan Meryem Ataç’ın belediyenin borçları üzerine yaptığı açıklamaya cevap veren Tutuk, “Yalova Belediyesi güvenli ellerde ne mali işlerde bir yolsuzluk olur, ne de bir israf olur” sözleri ile cevap verdi.

Yalova Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının 2. oturumu Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis dün Plan ve Bütçe, Trafik Düzenleme Komisyonu, İmar Komisyonu ve İsim Verme Komisyonuna sevk edilen maddelerin oylanması ile başladı. Spor Toto Genel Müdürlüğü ile birlikte Yalova’da yapılacak olan spor tesislerine alan açmak adına park alanlarının spor tesis alanlarına dönüştürülmesi konusunda ki talep İmar Komisyonunda görüşülerek meclise geldi. Burada meclise bilgi veren Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk park alanlarının tamamının spor tesis alanı olarak kullanılmayacağını bu parklara konulacak olan açık spor tesisi kadarının kullanılacağı ve gerisinin yine park olarak hizmet vermeye devam edeceğini dile getirdi. Bu talep meclisin oy çokluğu ile kabul edildi.

YAZICIOĞLU VE ECEVİT'İN İSİMLERİ VERİLECEK İsim Verme Komisyonuna gönderilen maddeler de Nisan ayı olağan meclisi 2. oturumunda görüşüldü. Burada BBP’nin merhum başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile DSP’nin kurucu başkanı ve eski başbakan Bülent Ecevit’in isimlerinin yeni caddelere verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre 400 yataklı yeni Yalova Devlet Hastanesi’nin arkasından Safranyoluna kadar uzanan caddeye Muhsin Yazıcıoğlu’nun adı verildi. Bülent Ecevit’in ismi ise alınan kararla İllerarası Otobüs Terminali’nin kavşağı ile GOP’u birbirine bağlanmasını sağlayacak cadde de yaşatılacak.

BORÇLAR POLEMİK YARATTI

Ardından 2021 yılı Denetim Komisyon Raporu ve Faaliyet Raporu görüşüldü. Raporları Denetim Komisyonu Başkanı Alpan Solmaz okudu. Denetim ve Faaliyet Raporunda gerçekleştirilen tespitler maddeler halinde okunarak meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı. Raporun okunması sonrasında CHP adına söz alarak belediyeyi borçlar üzerinden eleştiren Meryem Ataç, “2021 yılı bütçesi dağılım ve harcamalarında doğru bir planlama yapılamamıştır. Kurumumuzun toplamda 291 milyon 484 bin 610 TL borcu bulunmaktadır. Bu rakamlar bize çok yüksek geliyor. Basında sık sık borçları sıfırladık diyorsunuz. Biz de bunun böyle olmasını çok isterdik. Ama raporlarda görüyoruz ki piyasaya 16 milyon TL borcumuz var. Oysa bize taksi plakalarından 38 milyon TL geldi. Ona rağmen 16 milyon borç var. Bütçe hazırlayan ekibin, vizyon, öngörü ve planlamadaki başarısını ortaya koyar. Bütçe hazırlanırken para politikalarının yönetiminde, bütçenin dağılımında ve harcama politikalarında eksiklik ve yanlışlıklar görüyoruz” dedi.

TUTUK:'YALOVA BELEDİYESİ ADİL YÖNETİLİYOR' Söz alan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise CHP’li Ataç’a cevap verdi. Tutuk konuşmasında, “Biz her zaman müteahhit ve özel olmak üzere bin 186 kişiye olan borçlarımızı ödedik. 281 icra dosyasını kapattık. Kamu borçları bunun dışındadır dedim her defasında. Göreve geldiğimiz günden beri Yalova Belediyesi 10 milyonun üzerinde tazminata mahkum oldu. Bunlar bizim dönemimize ait olmayan borçlar. Piyasaya 16 milyon borcunuz var dediniz. 16 değil 50 milyon da olabilir. Çünkü biz Yalova’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. 2021 yılından 2022 yılına 10 milyon TL nakit para ile devrettik. Hiçbir müteahhite borcumuz yok. Benim Yalova Belediyesi’nden alacağım var diyen bir kişi, şahıs varsa buyursun gelsin, nakit ödeyelim. Yalova Belediyesi güvenli ellerde ne mali işlerde bir yolsuzluk olur, ne de bir israf olur. Herkes rahat olsun Yalova Belediyesi adil yönetiliyor” şeklinde konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 00:54:47