Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


VALİ EROL YEMLEME ÇALIŞMASINA KATILDI


Link [2022-01-26 13:19:23]



Bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve yaban hayatı için il merkezi ve doğal alanlarda yemleme çalışması yapıldı. Yalova Valiliği öncülüğünde, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Yalova Şubesi ile Jandarma Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şube ekipleri tarafından Yalova il genelinde doğaya yem bırakıldı. Yalova Valisi Muammer Erol'un katıldığı yemleme çalışmasında, jandarma ve DKMP ekipleri de hazır bulundu.

Yalova’da havaların soğumasında etkilenen ve yem bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışmaları Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğümüze bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Av Koruma Ekiplerince İl genelinde programlı bir şekilde gerçekleşti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürlüğü yaban hayvanı popülasyonundaki azalmayı önlemek, tabiattaki doğal dengeyi korumak için her yıl kış şartları ağırlaştıkça düzenli olarak yemleme çalışmaları yapıyor. Yalova Valisi Muammer Erol'un katılımıyla Yalova Jandarma Çevre Timi ile birlikte Ortaburun, Hasanbaba, Güneyköy, Çobankale, Karadere mevkiilerinde 359 kg buğday, 130 kg pazar artığı, 50 kg yemek artığından oluşan yem doğaya bırakıldı. Yapılan açıklamada yemleme çalışmaların düzenli olarak devam edeceği belirtildi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 21:48:19