Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI


Link [2022-04-17 01:19:45]



15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli ile birlikte Vali Muammer Erol’u makamında ziyaret ederek başladı.

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli ile birlikte Vali Muammer Erol’u makamında ziyaret ederek başladı. Vali Muammer Erol’a kabullerinden dolayı teşekkür eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, çiçek takdiminde bulunarak hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Vali Muammer Erol; “Turizm sektörünün Yalova’nın sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkılar sağladığını belirterek, hafta kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin ilimizin tanıtımına önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum. Bu vesileyle turizm sektöründe hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile sektör çalışanlarımız olmak üzere tüm Yalovalı vatandaşlarımızın Turizm Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

Makam ziyaretinin ardından Gazipaşa Caddesinden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına kadar Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Mehter takımı yürüyüş gerçekleştirdi. Turizm Haftası etkinliklerine Vali Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan V. Mustafa Tutuk, Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutan V. J.Alb. Özkan Seyrek, Termal Belediyesi Başkanı Hüseyin Sinan Acar, İl Protokolü, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali günün anlam ve önemi belirten konuşmalarını yaptı. Tali, "2021 yılı sonu itibariyle 126 bin 185 yabancı, 366 bin 651 yerli turist olmak üzere toplam 492 bin 836 kişi ilimizde konaklamıştır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencilerinin mehter takımı gösterimlerini yaptı. Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencilerinin Turizm ile ilgili Şiir ve özlü sözlerin okunmasının ardından TUFAG derneği ve Kuzey Kafkas Derneğinin Folklor ekipleri gösterilerini gerçekleştirdiler. Gösterilerinin ardından Vali Muammer Erol ve protokol üyeleri, Yalova El Sanatları Derneğinin Kent Müzesinde hazırlamış oldukları serginin açılışını gerçekleştirdiler.



Çok Okunanlar

2024-09-19 19:03:42