Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


TERMAL TURİZMİNİ SAVAŞ OLUMSUZ ETKİLEDİ


Link [2022-03-07 00:55:43]



Sağlık Bakanlığına ait Yalova Termal Kaplıcaları ve Termal ilçesinde bulunan otelleri Rusya-Ukrayna savaşı vurdu. Savaşın etkisiyle Rusya ve Ukrayna’dan gelen turistlerle adından söz ettiren Termal ilçesinde sessizlik yaşanıyor.

Önceki yıllarda kış turizminde Yalova Termal kaplıcalarına Rusya ve Ukrayna’dan gelen turistler, savaşın başlamasıyla birlikte yaptırdıkları rezervasyonları da iptal ettirdiler.

Türkiye’de yaz aylarında Ege ve Akdeniz’de deniz tatilini tercih eden Ruslar ve Ukraynalılar, kış sezonunda da Kaplıcaları tercih etmişlerdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli 17 tesis ile belediye belgeli işletmeler ile ev pansiyonculuğun yaygın olduğu ve yaklaşık 10 bin yatak kapasitesine sahip Termal ilçesinde bu yıl büyük bir sessizlik yaşanırken kaplıca hamam ve açık havuzları da sessizliğe büründü.

Sağlık Bakanlığına ait Yalova Termal Kaplıcaları İşletme Müdürü Ümit Gürbüzoğlu “ Özellikle Rusya’dan acentalar aracılığıyla İstanbul’a gelen turistlerin bir bölümü, işletmemizi tercih ederek konaklama yapmadan günü birlik kaplıca hamam ve açık havuzu tercih ediyordu. İşletmemizde konaklama yapanların sayısı, Termal turizmini olumsuz etkileyecek kadar büyük değil.Konaklamalarda kısmi iptaller yaşandı. Ancak bu savaşın etkisini önümüzdeki aylarda daha etkin bir şekilde yaşayabiliriz” dedi

71 odalı Black Bird SPA Thermal Hotel Müdürü Ali Rıza Akabay, geçen yıl Rusya ve Ukrayna’dan gelen turist kafilelerin işletmenin doluluk oranına önemli katkılar sağladığını belirterek “ Rus ve Ukraynalı Turistler Ekim-Mayıs ayları içinde rezarvasyon yaptırıyorlardı. Son gelen kafile Şubat ayında gelmişti. Mart-Nisan ve Mayıs ayındaki rezarvasyonlar iptal edildi” dedi.

88 Odalı, Esila Termal SPA Otel Müdürü Arif Şaldırak ise “ Rusya ve Ukrayna’dan gelecek olan turistler için Mart ayı başında Rusya ve Ukrayna’da turizm acentaları ile görüşmeler gerçekleştirecektim. Ancak savaş çıkınca gitmekten vazgeçtim. Turizm hedefimizi Ortadoğu ve Arap ülkelerine yönelttik” dedi.

Yalova Termal Kaplıcalarıı, 1911 yılında Roma'da yapılan Dünya Kaplıcalar arası yarışmasında "Suları En Şifalı Kaplıca" unvanının sahibi olarak altın madalya kazanmış, suların kaliteli ve içilebilir olması nedeniyle tercih ediliyor. Kaplıcalara gelenler, Termal’in doğal güzelliklerinin yanısıra kaplıca sularını fizik tedavi amaçlı kullanıyor. "Suları En Şifalı Kaplıca" unvanının sahibi olarak altın madalya kazanmış, suların kaliteli ve içilebilir olması nedeniyle kaplıca, dünyada benzerlerine fark atarak altın madalya sahibi tek Türk Kaplıcası olma özelliğini taşıyor



Çok Okunanlar

2024-09-20 09:56:09