Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


TAVŞANLI'DA BENZİN İSTASYONUNDA DOĞUM


Link [2022-03-20 22:55:15]



İstanbul'dan Yalova'ya otobüsle yolculuk yapan 25 yaşındaki hamile kadın, sancılarının başlaması üzerine altınova ilçesine bağlı Tavşanlı beldesinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda 112 Acil Sağlık ekibi yardımıyla doğum yaptı.

Yalova'nın Termal ilçesine gitmek üzere İstanbul'dan yola çıkan otobüsteki yolculardan H.Ş'nin (25) doğum sancıları başladı. Sancıların artması üzerine otobüs şoförü, Tavşanlı beldesinde bir akaryakıt istasyonuna girerek, durumu 112 Acil Sağlık ekibine haber verdi. 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi Hekimi Dr. Enes Önerdir yönlendirilmesiyle sağlık ekibi tarafından yaptırılan doğumda H.Ş, bir kız bebek dünyaya getirdi.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü; yaptığı açıklamada olayın gelişimini dakika dakika şöyle aktardı. "19.03.2022 tarihinde saat 09.21.59 da Yalova AÇM komuta kontrol merkezimize düşen doğum bilgisine istinaden ambulans talep çağrısı sonucu sağlık ekiplerimiz 09.23.00 da ihbara yönelik gerekli müdahaleleri başlamışlardır. AÇM komuta kontrol merkezimize gelen ihbarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı H.Ş isimli 25 yaşında 37 haftalık gebenin şehirlerarası İstanbul/Yalova yolcusu olan otobüste doğum eyleminin başlaması sonucu otobüsün yakındaki Taşköprü Aytemiz Petrol benzin istasyonunda durduğu ve ambulans talebi olduğu bilgisinin Yalova AÇM komuta kontrol merkezine bildirildi." denildi

Açıklamada " Bunun üzerine Tavşanlı 112 AYİ ekibinin yönlendirilmesi suretiyle gerekli destek ve ekip yönlendirmesi anlık olarak sağlanmış ve 09.24.22 de çıkış yapan Tavşanlı ambulans ekibi 09.32.34 saatinde kırsal da Taşköprü beldesindeki vakaya ulaşım sağlamıştır. Ekibin çıkış yapıp vakaya ulaştığı süre içerisinde komuta kontrol merkezi hekimi Dr. Enes Önerdir tarafından yapılan yönlendirmelerle doğum eylemi başarılı bir şekilde telefon desteği ile yönlendirilmiş ve doğum sürecinin kontrolü sağlanmış olup sağlıklı bir kız bebek dünyaya gelmiştir. Hızlı bir şekilde ambulans ekibimiz bebek ve anneyi Yalova Devlet Hastanesinin doğumhanesine nakletti. Anne ve bebeğin genel sağlık durumları iyi olduğu ve kadın doğum servisinde takip edildikleri bilgisi ile annenin ilk gebeliği olduğu ve yapılan kontrol usg sonucuna göre 38 haftalık gebe olduğu bilgileri edinilmiştir."



Çok Okunanlar

2024-09-20 05:44:58