Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


SALONA SIĞMADILAR.. ERZURUM'UN 104. KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI


Link [2022-03-20 22:55:15]



Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği’nin düzenlediği Erzurum’un 104. Kurtuluş yıl dönümü programı muhteşem bir atmosferde, yoğun katılımla gerçekleşti. Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Başkanı Ferman Durmaz ve yönetiminin misafirleri ile özel olarak ilgilendikleri gece 19 Mart 2022 Cumartesi akşamı, Kaytazdere Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Siyasi partilerin il, ilçe ve belde başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları, bürokratlar, oda başkanları, dernek başkanları, muhtarlar, iş insanları ve Erzurumlular salona sığmadı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Altınova Anadolu Erzurumlular Dernek Başkanı Ferman Durmaz,' Siyasi partilerin; il, ilçe ve belde başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları, çok kıymetli sivil toplum kuruluşlarının değerli başkan ve yönetim kurulu üyeleri, çok kıymetli basın mensupları, değerli muhtarlar ve siz değerli hemşehrilerim. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü nedeniyle Altınova Anadolu Erzurum Derneğimizin düzenlemiş olduğu 'Kurtuluş' gecemize hoş geldiniz.' dedi.

Bu özel günün sadece Erzurumlular için değil, tüm insanlık için önemli bir gün olduğunu belirten Başkan Durmaz,' Akla gelecek insanlık dışı her türlü işkence ve katliamı gerçekleştiren Ermeniler, geldikleri yere gönderilmişlerdir. 12 Mart 2018, serhat şehrimiz ve göz bebeğimiz Erzurum, esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gündür. 12 Mart 1918’de Türk Ulusu bu güzel toprakları, şehitlerin kanıyla sulayarak düşmandan arındırmış ve Ermenilerin çirkin hayallerini bir daha dirilmeyecek şekilde gömmüştür.' dedi.

KAHRAMANLARIMIZI MİNNETLE ANIYORUZ

12 MART tarihinin Erzurum için özgürlük demek olduğunu söyleyen Durmaz,' 12 Mart Erzurum için özgürlük demektir, kurtuluş demektir, topraklarını düşmandan, vatanını hainden temizlemek, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamanın beratını göğsünde taşımak demektir. 12 Mart, bilekli kadınların elinde satırdır. 12 Mart Nene Hatundur. Ardından yükselen 'Allah Allah' sesidir. Üzerinden 100 bin sene geçse de yaşanan acılar, verilen mücadele ve kavuşulan zaferin gururu hiçbir zaman unutulmayacaktır. Erzurum’un kurtuluşunun yıl dönümünde, şehitlerimizin aziz hatırları başta olmak üzere tüm kahraman hemşehrilerimizin emeklerini fedakarlıklarını, minnet ile anıyoruz.' dedi,

HÜRRİYETİN İFADESİDİR

18 Mart Çanakkale Zaferini de unutmayan Başkan Durmaz,' Erzurum’un kurtuluşunun yıl dönümünün anısına başka bir onur daha yaşıyoruz. Kurtuluş mücadelemizin şahlanan durumunun yansıması olan İstiklal Marşımızı kabulünün 101.yılı üzerinden tam bir asırlık süre geçti. Her satırı, her kıtası, hala bizim için verdiğimiz mücadelenin ve hürriyetin ifadesidir. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın temennisi ile 12 Martın aynı güne denk gelmesini en samimi duygularımla kutluyorum. Ayrıca, 18 Mart Çanakkale zaferinden ay yıldıza sarılanlar, toprağı vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyorum.' dedi.

KANGAL:'GURUR DUYDUK'

Özel geceye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal,' Böylesi anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmak onur verici Kaytazdere Belediyesi Kültür Merkezi böylesi anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için oldukça mutlu ve gururluyum. Salonumuz tıka basa dolu. Erzurum’un Düşman İşgalinden kurtuluşunun 104. Yılında, salonu dolduranlar başta olmak üzere tüm Erzurumluların bu anlamlı gününü kutluyor, vatan uğruna şehit düşen Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyorum.' dedi.

ORAL:'KURTULUŞ SAVAŞINDA ÇOK BÜYÜK FEDAKARLIKLAR GÖSTERİLDİ'

Kurtuluş savaşında çok önemli fedakarlıklar gösterildiğini söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral,' Gerçekten Kurtuluş Savaşında çok büyük fedakarlıklar, mücadele gösterilmiştir. Tüm Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Türkiye kolay kolay bu hale gelmedi. Bu toprak, kanlarla sulandı. İnşallah bundan sonra hep beraber, birlikte tek vücut olarak hiçbir şekilde ayrılığa düşmeden, ülkemiz, milletimiz ve devletimizin ilelebet yaşaması için üzerimize düşeni yapacağız.' sözlerine yer verdi.

Program, Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği gençlerinin seslendirdiği, Erzurum Türküleri ve günün anlam ve önemini anlatan tiyatro gösterisi ile gece sonlandı.



Çok Okunanlar

2024-09-20 05:42:50