Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


OKUYAN YALOVA’DA İFTAR YEMEĞİ VERDİ


Link [2022-04-14 18:08:17]



Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, YTSO Başkanı Tahsin Becan, YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, CHP İl Başkanı Mehmet Gürel, DEVA İl Başkanı Mehmet Demirhan, DP İl Başkanı Ahmet Özsümer, SP İl Başkanı Celal Korkmaz, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Metin Dağ’da iftar yemeğinde hazır bulundu.

Okuyan, 27 yıldır Yalova’da Mehmet Yıldız’ın organizasyonuyla iftar yemeği verdiğini belirterek, iftar yemeğine gelen katılımcılara ve Mehmet Yıldız’a teşekkür ederek “ Ramazan ayında Toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve barış içinde yaşama önem kazanmakta.. Keşke burada bizim yaptığımızı Cumhurbaşkanı Erdoğan’da yapsa. Erdoğan, Rusya ve Ukrayna Devlet Başkanlarını bir araya getirmeye çalışıyor ama kendi müslüman ülkesindeki. Parti başkanlarını ayrımcılıkla suçluyor. Mesela bizim Yalova’da yaptığımız gibi TBMM’de Milletvekili olan Siyasi partilerin Genel Başkanlarını bir iftar yemeğinde bir masada toplasa birliktelik mesajı verse fena mı olur?. Ama bu iftar yemeği saray’da değil sıradan bir Restorant’da ve kendi cebinden olursa bir anlam kazanır.” dedi.

İftar yemeğinin ardından Okuyan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkenin ekonomik durumunun hiç de iyi olmadığını söyleyen Okuyan, “Dünya olarak bir pandemi olayı yaşadık. Bir de Ukrayna-Rusya Savaşı gündemde. Türkiye, 7 sene önce kendi kendine yetebilen, dünyanın hiçbir ülkesinden bir ot bile almadan kendine yetebilen bir ülkeydi. Şimdi ne oldu? Bundan önce bir Tarım Bakanı vardı. Bekir Pakdemirli. O saman satın alıyordu. Gazeteciler ‘Samana para verilir mi?’ diye soruyordu. O da ‘Demek ki dövizimiz var’ diyordu. Şimdi al da görelim. Bizim dışarıdan buğday alma durumumuz yoktu. Şu an 77 ülkeden 176 çeşit ürün satın alınıyor. Bu felaket bir durum" dedi.

Yalova'daki siyasi gelişmeleri de yakından takip ettiğini vurgulayan Okuyan " CHP Genel Merkezi 81 ilde Genel Başkanın talimatıyla önemli bir araştırma şirketine iller bazında bir araştırma yaptırdı. Bir araştırma da Mayıs ayında yaptırılacak. Genel merkez bunların araştırmasını yapıyor. Burada 3 milletvekili var. Benim gözlemime göre yüzde 100 CHP bir vekil çıkartır, Bir vekil de AK Parti çıkartır. Üçüncü vekil ise Parti ve adaya bağlıdır," dedi.

Memleket Partisi Genel başkanı Muharrem İnce ile ilişkileriniz nasıl sorusuna " Karşılıklı olarak birbirimize davalar açıyoruz. O bana dava açtı, ben ona dava açtım. Sonra o kaybetti. Bizim dava devam ediyor. O bana 25 bin TL’lik, ben ona 50 bin TL’lik dava açtım. Kardeşinden haber gönderdim. 25’i bana göndersin davadan vazgeçeyim dedim. Geçmiş dönemlerde kendisine büyük destekler verdim. Çünkü O CHP’deyken oldu.Ben Muharrem İnce’yi desteklemem ama CHP’nin adayıydı o zamanlar. Şimdi kendisi Parti kurdu. Konuşuyor, efeleniyor. Mesela şu! Bu duygusal ilişkilerin arkasında kendisine kim destek oluyor? Bu soruların cevabı yok. Seçim kanunu çıkınca tepetaklak oldu. Kendisine başarılar diliyoruz. Kendi köyünden üç seçmenden birinin oyunu alıyor. Ama arkadaş ‘bu benim oyum’ zannetti. Şimdi partin de var. Büyük ihtimalle şimdi Cumhurbaşkanı adayı olmak için 100 bin imza toplar, Adaylığını koysun. Memnun oluruz. Ben tebrik ediyorum. Ne kadar CHP’den oy alırsa kendisine madalya verecekler." diye konuştu.

Yakup Koçal’ın İYİ Partiye geçeceği konusunda duyumlar aldığını belirten Okuyan. "Bugün iftardan önce baş başa görüştük. Demokrat Parti’den aday olduğunda biz destekledik. O zaman AKP’yi sandığa gömeceğiz dediği için destekledik. Aradan bir müddet geçti. Bizimki AKP’ye geçti. Bugün kendisine söyledim. İYİ Parti’ye geçmek istiyorsa geçsin. Bu kadar değerli hizmetleri var. Bence AKP’den yüzde 100 seçilir. Ben karışmam yine de. Ben hoşlandığımı söyleyemem. yine de bir yakınım olarak ‘hayırlı olsun’ dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-19 19:00:51