Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


MİLLET BAHÇESİ MECLİSİ GERDİ


Link [2022-03-05 18:09:41]



Yalova Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısının 2. Oturumunda Millet Bahçesi için istenen yüzde 10’luk yapılaşma alanı ayrılması konusu tartışmalara neden oldu.

Yalova Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirilen 2. Oturumla tamamladı. 2. Oturumda Salı günü İmar Komisyonuna sevk edilen konuların komisyon kararları okundu. Bu kapsamda TİGEM arazisindeki eski fuar alanı için istenen kamu yararı alınması teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonun CHP’li üyeleri Burçin Tangürek ve Cem İnci ise komisyonda karara ret oyu kullandıkları için meclis oylamasında da teklifi reddettiler.

İmar Komisyonu’ndan gelen bir diğer madde ise Millet Bahçesi yapılması için çalışmalara başlanan alanda kamusal yapıların inşa edileceği alan için yüzde 10’luk bir yer ayrılması için meclis kararı alınması oldu. Bu madde ile ilgili İmar Komisyonunda CHP’li üyeleri Burçin Tangürek ve Cem İnci’nin ret oyu kullanması nedeni ile komisyondan oy çokluğu ile gelen karar öncesi Cem İnci neden ret oyu kullandıkları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Burada ayrılacak olan alanın çok fazla olduğunu belirten İnci bundan duydukları kaygıyı da dile getirdi. Cem İnci’nin konuşması sonrasında söz alan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ise, “Millet Bahçesi yürüyüş yolları, bisiklet alanları, göletleri ve sosyal donatıları ile hükümetimizin yüz akı projelerinden birisidir. Yalova uzun yıllar bu alanı nefes alabileceği bir yer olarak kullanacak. Ülkede 130’u aşkın Millet Bahçesi yapıldı. Yalova’da bu Millet Bahçelerinden birisine kavuştu. Ama burasının engellenmesi için kimlerin mahkemeye gittiğini ve kimlerin polemik yaptığını da hem biz hem de kamuoyu net olarak biliyor” dedi. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Burçin Tangürek, “Fatih Şahin burasının Yalova’nın nefes alacağı bir alan olacağını söyledi. O zaman yüzde 10’unun yapılaşmaya açılmasına ne gerek var. Buna neden gerek duyuluyor” diye konuştu. Hararetli konuşmalar ve tartışmalar sonrasında tarafları sükûnete davet eden Yalova Belediye Başkan vekili Mustafa Tutuk kararı komisyondan geldiği şekli ile oylamaya sundu. Meclis kararı oy çokluğu ile kabul etti.



Çok Okunanlar

2024-09-20 12:59:51