Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


KENT KONSEYİ 100. GÜNÜNÜ ANLATTI


Link [2022-04-02 05:19:47]



Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, göreve 100 gün önce getirilen Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri olarak yapılan çalışmaların değerlendirdiği 100. gün Genel Kurulunda konuştu.

Toplantıya Vali Muammer Erol, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Belediye Başkan Vekili Nusret Karaalioğlu, Yalova İŞ-KUR Müdürü Erhan Dede, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl ve Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz ile birlikte yürütme kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri de katıldı.

100. Gün Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir yaptı. Kandemir, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “24 Aralık’ta yönetime giren ekibimizle neler yaptığımızı anlatmak istedik. Yalova’nın Kent Konseyi tüm kesimleri temsil eden, tüm kesimlerin özlü düşüncelerinin olduğu, ortak ifade edildiği ve ortak harmanlandığı, Yalova’nın hayrına güzel projeler üretilmesi için kamuoyu gücü oluşturur. Biz bunun için çalışıyoruz. Bunda da dayanağımız şu; proje bazında yürütme kurulu üyelerinden gelen önerileri birleştirerek ve geliştirerek hep birlikte yapacağız. Herkesin taşın altına elini koymasını istiyoruz. Amacımız; güzel Yalova’mız için güzel işler yapmak. Bizler, Tüm Türkiye’de örnek olacak Kent Konseyi çalışmaları yapacağız.”

Ardından Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Kent Konseyi Nedir? sunumunu yaptı. Kent konseyinin çalışmalarından ve işleyişinden bahseden Çetintaş, “Kent konseyleri bir kentin olmazsa olmaz yapılarıdır. Burada ortak akıl bizim en önemli unsurlarımızdan bir tanesidir. Kent Konseyi’nin asıl hedefi, Yalova’dır. Yalova’nın daha da güzelleşmesidir. Bizim önemsediğimiz coğrafya değil; içinde bulunduğumuz coğrafyanın ortak menfaatleri konusunda hareket etmektir. Kaynaklarımızı etkin ve doğru bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Kent konseyinin gücü kamuoyunun gücüdür. Kent konseyi tamamen gönüllülük esasına göre oluşturulmuş bir yapıdır. Alt-üst ilişkisi kesinlikle yoktur” diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 01:09:34