Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


KAYTAZDERE'DE, GERİ DÖNÜŞÜMDEN KÜTÜPHANE YAPILDI


Link [2022-01-22 23:21:34]



Kaytazdere Anaokulu, geçtiğimiz ay başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" Projesi kapsamında kütüphane kurmak için yürüttüğü çalışmalarla atık malzemelerden bir kütüphane oluşturdu.

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve okullar arası başarı farklarını azaltmaya ağırlık vermek amacıyla 81 ilde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla okullarda kullanılmayan atık malzemeler değerlendirilerek geri dönüşüm malzemelerinden anaokulu atmosferine uygun bir kütüphane oluşturuldu.

Okul sofasında oluşturulan kütüphane öğretmen, öğrenci, veli iş birliği ile hayata geçirildi. Temin edilen meyve kasaları, salça kutuları, kullanılmayan paletler, atık nevresim takımları, marangoz atıkları, mutfak dolapları, atık kumaş parçaları, kiremit, şıngıl gibi atıklar öğretmenler tarafından dönüştürülerek pencere, kitaplık, saksı olarak kütüphanede değerlendirildi.

"Masal Evi Geri Dönüşüm Kütüphanesi" adı verilen kütüphanede çocuklar mutfak dolaplarından dönüştürülen masal evde paletler üzerine dikilen minderlerde oturarak yine eski dolaplardan dönüştürülen kitaplıklardan aldıkları resimli kitaplarla vakit geçirebiliyor ve paylaşımda bulunabiliyorlar.



Çok Okunanlar

2024-09-20 21:41:00