Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


IŞILAK, ADAYLIĞINI AÇIKLADI..'ODAMIZIN VARLIĞINI ESNAFIMIZA HİSSETTİRECEĞİZ'


Link [2022-02-15 16:31:05]



Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Işılak, ‘Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanlığına’ adaylığını açıkladı.

Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odasının ciddi anlamda borcu olduğunu, yönetime geldiklerinde borcun temizleneceğini söyleyen Başkan Adayı Selim Işılak,’ Yönetimimiz ile birlikte göreve geldiğimizde odamızın borçlarını sıfırlayacağız. Odanın varlığını tam anlamıyla esnafa hissettireceğiz. Ahilik kültürünün de esnafımız ile birlikte yaşayacağız. Bizler esnaflarımız ile bir ve bütün olacağız. Odamızı hep birlikte yöneteceğiz.’ diyerek projelerini sıraladı.

AMBULANS VE CENAZE HİZMETİMİZ OLACAK Oda başkanlığında yapacakları hizmet ve projelerden bahseden Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Selim Işılak,’ Odamıza kayıtlı esnafımızın sağlık hizmetlerinden daha iyi bir şekilde faydalanmalarını sağlayacağız. Odamıza bir adet ambulans kazandıracağız. Ambulansımız odamıza üye olan esnaflarımız için il içi ve il dışında hizmet verecektir. Esnafımızın iyi gününde yanlarında olduğumuz gibi kötü günlerinde de yanlarında olacağız.' dedi.

BİRLİK VE BERABERLEĞİ PEKİŞTİRECEĞİZ Odamıza bağlı bulunan esnafımızın birbirini daha sıkı tanıması ve tam anlamıyla aile olabilmek amacıyla birbirlerini tanıması gerektiğini belirten Işılak,’ Ahilik kültürü ile oda üyelerimizin birbirini tanıması ve kaynaşması adına önemli adımlar atacağız. Oda üyelerimiz ile sürekli bir araya gelerek, birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Üyelerimiz ve aileleri ile birlikte yılda 4 defa bir araya geleceğiz.’ dedi.

BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Yalova esnafını alışveriş marketlerine ezdirmeyeceklerini söyleyen Başkan Adayı Selim Işılak,' Pandemi döneminde zor dönemden geçen ve geçmeye devam eden esnafımızı büyük alışveriş merkezlerine ezdirmeyeceğiz. Esnafımızın yanında olacağız. Bu konuda mutlaka kamuoyu oluşturup, sorunlarımızı yerel ve ulusal basına aktaracağız.' dedi

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ İlin mülki amirleri ile sürekli irtibat halinde olacaklarını söyleyen Başkan Adayı Selim Işılak,’ esnaf toplantılarımıza ilimizin mülki amirleri başta olmak üzere, STK’lar, dernekler ve odamıza bağlı bulunan, mesleklerine göre kurum müdürlerini toplantılarımıza davet edeceğiz. Sorunlarımızı, çözüm odaklı hale getireceğiz.’ dedi.

İNTERNET SİTESİ VE LOGO İLE ODAMIZA KURUMSALLIK KAZANDIRACAĞIZ Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odasını kurumsal ve kimlik sahibi yapacaklarını belirten, dijital yaşanan çağda odanın geri kalmaması gerektiğini söyleyen Başkan Adayı Işılak,’ Odamızı internet sitesi, logosu ve sosyal medya hesapları ile kurumsal bir hale dönüştüreceğiz. Şuan odaya ait ne bir internet sitesi, nede bir logo mevcuttur. Özellikle dijital çağda logo ve odanın internet sitesi kişinin ve kurumun markasıdır. Sosyal medya hesapları ile birlikte logo ve site çalışması yapacağız. Odayı kurumsal ve marka haline getireceğiz. Firmaların fiyat geçişleri hakkında internet sitemizden sürekli güncellemelerde bulunacağız, tedarik konusunda düzenli olarak esnafımızı bilgilendireceğiz. Tüm resmi duyuruları da buradan sağlayacağız.’ dedi.

AÇILIŞ VE KAPANIŞ SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK TALEP EDECEĞİZ Pandemi gibi zor bir süreçten en fazla esnafın etkilendiğini belirten Işılak,’ Esnafımızı, büyük marketlere ezdirmemek için var gücümüzle çalışacağız. Bu aşamada ilgili kurum ve kuruluşlar ile görüşerek, büyük marketlerin açılış ve kapanış saatlerinin değiştirilmesini talep edeceğiz. Yüksek gelen faturalar ile ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Esnafımıza can suyu olacağız.’ dedi.

VERGİ KONUSUNDA BELEDİYEDEN DESTEK İSTEYECEĞİZ Esnafın tabela vergisi ve su giderleri gibi sorunlarını Yalova Belediyesi ile görüşerek çözeceklerini belirten Başkan Adayı Selim Işılak,’ Tabela vergileri ve farklı giderler ile ilgili Yalova Belediyemiz ile görüşerek sorunları gidereceğiz. Yeni bir düzenleme talep edeceğiz.’ dedi.

TEKEL BAYİ VE TÜTÜN İŞLETMECİLERİMİZİN SORUNLARINA HÂKİMİZ Odaya bağlı bulunan diğer meslek gruplarından tekel bayi işletmecilerinin ve tütün işletmecilerinin tüm sorunlarına da hakim olduklarını belirten Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Selim Işılak,’ Tekel bayi işletmecilerimizin tüm sorunlarına hakimiz. Tekel bayi esnafımız ile ilgili özel çalışmalar yapmaktayız. Yılbaşı gibi özel günlerde tekel bayilerin biraz daha geç kapatma konusunda ilgili adımları kanunlar çerçevesinde atacağız. Odaya bağlı tütün işletmecileri ile ilgili de Yalova Emniyet Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlükleri ile sorun ve çözüm odaklı ilerleyerek esnafımızın tüm mağduriyetini gidermek için önemli adımlar atacağız. Gene tekel işletmecisi esnafımız adına sigara firmaları ve tekel firmaları ile mutlaka görüşüp, sorunları çözeceğiz. Oda üyemizi kimseye ezdirmeyeceğiz.’ dedi.

BENDE KANTİNCİYİM, SORUNLARA HÂKİM BİRİYİM Kendisinin de kantinci olduğunu, mesleğin zorluklarını bildiğini belirten Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Selim Işılak,’ Odamıza bağlı kantin işletmecilerimizin, meslektaşlarımızın sorunlarına vakıfız. Gene okullarımızın sağlık ve servislerin hijyen konularında çalışmalarımızı yapacağız. Bu konular ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ve okul idarecilerimizden gereken desteği isteyeceğiz. Kantinci esnafımızın yanında olacağız.’ dedi.

HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Yalova esnafına hizmet içi eğitim semineri sunacaklarını söyleyen Işılak,' Odamıza bağlı tüm üyelerimize kurumlarımızla koordineli bir şekilde düzenli olarak hizmet içi eğitim seminerleri vereceğiz. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gelişimine katkı sunacağız.' dedi

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLE İRTİBATTA KALACAĞIZ Okulların çevre güvenliği için Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ile görüşmeler sağlayacaklarını söyleyen Işılak,’ Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ile WhtasApp ihbar hattı kuracağız. Çocuk şube ile ortak çalışmalara imza atacağız.’ dedi.

KOOPERATİF KURULACAK Oda üzerinden kooperatif kurmayı amaçladıklarını ve bu projenin mutlaka hayata geçirileceğini söyleyen Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Adayı Selim Işılak,’ Odamız üzerinden mutlaka bir kooperatif kuracağız. Kuracağımız kooperatif üzerinden toplu alımlar sağlayacağız. Tüm esnafımız bu kuracağımız kooperatiften alımlarını daha uygun alacak. Alım esnasında hem esnafımız kazanacak hem de tedarik konusunda sıkıntılar yaşanmayacak.’ dedi.

ESNAFIMIZIN, HUKUKSAL KONULARDA YANINDA OLACAĞIZ Odaya bağlı esnafların hukuksal adımları ile yakından ilgileneceklerini söyleyen Başkan Adayı Işılak,’ Tedarikçi firmalarla yaşanılmış veya yaşanılacak olan her hukuksal konuda odamız devreye girecek. Odamıza bağlı bir hukuk müşaviri ve avukat ile anlaşacağız. Ücretsiz danışmanlık hizmeti de sunacağız.’ dedi.

ESNAFIMIZ, BANKADA SORUN YAŞAMAYACAK Esnaf ve banka sorunlarını çözeceklerini söyleyen Işılak,’ Odamıza bağlı esnafımızın kredi ihtiyaçlarına anında talep verilebilecek bir çalışma gerçekleştireceğiz. Esnafımız bankalarda sorunsuz kredi ihtiyaçlarının giderilmesini sağlayacağız. Bankalarımızdan, ilimiz esnaflarına uygun faizli krediler konusunda destek isteyeceğiz. Oda olarak Mali Müşavir ile anlaşarak hizmet sunacağız. Gelir sahibi esnafımızın defterlerini piyasadan daha uygun bir fiyata tutmak için muhasebeci ile anlaşacağız. Esnafımız, muhasebe konusunda daha uygun fiyatlarla çalışacak.’ dedi.

KOSGEB KONUSUNDA EMİN ADIMLAR ATILACAK KOSGEB ile ilgili tüm görüşmelerin hızlıca başlanılacağını söyleyen Işılak,’ KOSGEB ile görüşerek odamıza bağlı esnafımıza destek isteyeceğiz. KOSGEB üzerinden esnafımıza katkı sağlayacağız. Gerçekleştirilen katkılarda asla ayrım yapmadan, eşit bir şekilde kardeşçe bölüşeceğiz. Odamıza bağlı üyelerimiz esnaf kefalet ile görüşeceğiz. Özellikle ihtiyaç sahibi esnafımıza öncelik verilmesi konusunda destek isteyeceğiz.’ dedi.

MARKA VE İŞ-KUR İLE GÖRÜŞECEĞİZ Marmara Kalkınma Ajansı ile temas kuracaklarını, esnafa katkı sunmak adına proje üzerinde çalışacaklarını söyleyen Işılak,’ Marmara Kalkınma Ajansı ile görüşerek esnafımıza katkı sunmak adına projeler ile ilgili çalışacağız. Gene bunun dışında İş-Kur ile görüşmelerimizi sağlayacağız. İşçi istihdam, sigorta ve personel destekleri konusunda görüşerek emin adımlar atacağız.’ dedi.

ESNAFIMIZA DİREK KATKI SAĞLAYACAK PROJELERDE OLACAĞIZ Oda üyeleri ile birlikte kermes veya panayır gibi bir çalışma yapacaklarını, buradan da ciddi bir gelir beklediklerini söyleyen Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Selim Işılak,’ Üyelerimiz ile birlikte belirlenen bir noktada şenlik, kermes veya panayır gibi bir program düzenleyeceğiz. Esnafımızda bu etkinliklerde ürünlerini satacak. Esnafımıza direk katkı sağlayacak, kazanç sağlayacak projeler sunacağız.’ dedi.

ALIŞVERİŞ KARTI CAN SUYU OLACAK Ramazan aylarında koli ve erzak yardımında bulunan kurum ve kuruluşların alımlarını odaya kayıtlı esnaf üzerinden sağlatılacağını söyleyen Işılak,’ Ramazan ayında oda olarak erzak ve kumanya desteklerimiz devam edecek. Bunun dışında ilimizde bulunan kurum ve kuruluşların yapacağı erzak ve koli yardımlarının alımlarını da esnafımızın üzerinden sağlanması konusunda çalışmalar yapacağız. Gene kurum ve kuruluşlar ile görüşerek, alışveriş kartı çalışmamız olacak. Üye esnaflarımız arasında ihtiyaç sahibi esnaflarımıza da desteklerimiz olacak. Kurum ve kuruluşların dağıtacağı alışveriş kartlarının da esnaflarımızın dükkânında geçerli olmasını talep edeceğiz. Küçük esnafımızı, hipermarketlere ezdirmeyeceğiz.’ dedi

BURS VEREN ODA OLACAĞIZ Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odasına kayıtlı esnafların, il dışında okuyan çocuklarına burs bağlanacağını söyleyen Başkan Adayı Işılak,’ Odamıza kayıtlı olan esnaflarımızın il dışında üniversite eğitimi alan gençlerimize burs imkânı sağlayacağız. Bizlerin geleceği olan gençlerimizin oda olarak yanlarında olacağız.‘ dedi.

ŞEFFAF ODA OLACAĞIZ, ESNAFIMIZIN HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası olarak tamamen şeffaf olarak çalışacaklarını, ahilik kültürünü yaşatacaklarını söyleyen Başkan Adayı Işılak,’ Bizler ahilik kültürüne hâkim esnaflarız. Ahilik kültürümüzü de yaşatmaya devam edeceğiz. Oda olarak belirli aralıklarla odamızın gelir ve giderlerini kuracağımız internet sitemiz, sosyal medya hesaplarımızdan, esnaflarımıza aktaracağız. Oda olarak şeffaf hareket edeceğiz. Yapılacak olan ihaleleri şeffaf bir şekilde paylaşacağız. Bizler Yalova Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odasına hizmet etmeye, esnafımızın hak ettiği hizmeti almasını sağlayacağız.’ diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 14:46:32