Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


İNCE:'ERDOĞAN'IN SAYAÇLARINI KOPARACAĞIZ'


Link [2022-02-07 01:43:12]



MEMLEKET Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, memleketi Yalova'da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı. Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İnce hem iktidara hem muhalefete yüklendi.

'20 YILDA DUVARA TOSLADIK'

Altı ay içerisinde kurultay yapıp seçime katılma hakkını elde ettiklerini ve Türkiye’de örgütlenmeye çalıştıklarını hatırlatan İnce konuşmasına iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek başladı. İnce, “Türkiye’de 20 yıllık bir iktidar var. Bu 20 yılın içerisinde duvara tosladık. Ekonomi çöktü, enflasyon uçtu, dolar, faiz ve benzin 14’ü geçti.

Eğitimin niteliği düştü. Sağlıkta problem var, sanayide problem var. Tarım çöktü, enerji güvenliğimiz kalmadı. Dışa bağımlıyız, gıda güvenliğimiz kalmadı. Millette geçim sıkıntısından başka konuşacak bir konu kalmadı” diyerek, herkesin hayat pahalılığını ve faturaları konuştuğuna dikkat çekti.

SURİYELİLER DAVUTOĞLU DÖNEMİNDE GELMEDİ Mİ TÜRKİYE'YE ?

Böyle bir ortamda muhalefetin umut olması gerektiğini ve mevcut ana muhalefetin umut olamadığını belirten İnce, “100 yıllık parti iki yıllık bir partinin ekonomi programına takılıyor. Suriyelileri konuşuyorlar ama Suriyeliler Davutoğlu’nun döneminde gelmedi mi Türkiye’ye? Şimdi bu 7, 8 parti bir araya gelip kendi güçlerine güvenemiyorlar. Biz Memleket Partisi olarak milletin isteğiyle Erdoğan’ı hep birlikte oradan indireceğiz. Bu ülkeyi aydınlık günlere kavuşturacağız. Bu milleti huzura kavuşturacağız. Erdoğan’ın sayaçlarını koparıp atacağız.” dedi.

'ENERJİYİ DIŞA BAĞIMLI YAPARSA SONUÇ BU OLUR'

Kira gibi faturaların geldiğini ifade eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “20 yıl içerisinde Türkiye’nin enerjisini dışa bağımlı yaptığı için böyle oldu. Üreten bir Türkiye kuracağız. Köylü, çiftçi ekecek. Neden ekmiyor? tohum pahalı, tohum dışarıdan geliyor. Gübre pahalı, mazot pahalı, elektrik pahalı. Çiftçi ekmezse rafta da pahalı olur. Erdoğan’ın çözümü; marketler stok yapıyormuş, o yüzden pahalıymış. Muhalefetin çözümü; marketlere yazı yazıyor, ‘ucuza ver’ diyor, ‘zarar et’ diyor. Adam neden zarar etsin. Son düğmeyi konuşuyorlar, başını konuşmuyorlar.” dedi.

'GENÇLERİMİZ YURTDIŞI HAYALİ KURUYOR'

Gençlerin umutsuz olduğunu belirten İnce, “Hangi gence sorsam yurtdışı hayali kuruyor. Bu memleketin doktorları var. 7 bin doktor ��lkeyi terk etti. Pilotlar, hemşireler ülkeyi terk ediyor. Bu kafayla gidersek 5 yıl sonra ameliyat yapacak doktor bulamayacağız. Türkiye’yi bu badirenin içinden çıkarmamız lazım. Türkiye’yi bu uçurumun kenarından çekip almamız lazım. Bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtulmamız lazım. Çözüm üretmiyorlar. Türkiye’nin paraları Ankara’da Kamu İhale Kanunu’yla çalınıyor. Önce onu düzgün hale getireceğiz.

İNCE:'REKABETE AÇIK BİR KAMU İHALE KANUNU KOYACAĞIZ'

ÜLKEDE hırsızlığı bitireceklerini belirten İnce,' Hırsızlık olmayacak, torpil olmayacak. Yargıya insanlar güvenmeli. Hâkim, savcı kendisi güvenmiyor yargıya. Bağımsız yargıyı kuracağız. Turizmi, tarımı, teknolojiyi, tarıma dayalı sanayiyi desteklememiz lazım. Tekstili desteklememiz lazım.' dedi.

'TÜİK NE SÖYLÜYORSA İKİYLE ÇARPIN'

En zor günleri yaşayanların emekliler olduğunu dile getiren İnce, “Bir toplumun bebeleri ve dedeleri mutsuzsa o toplumda huzur olmaz. Önce bunu kuracağız” diyerek cumhuriyetin kuruluşunun da Yalova’dan başladığını belirtti. İnce, “Mustafa Kemal Paşa cumhuriyetin kuruluşunu da Yalova’dan başlattı. Burası Atatürk’ün yazlık başkentiydi. 19 Ağustos 1929’dan 1 Şubat 1938’e kadar yaklaşık bir yılını Yalova’da geçirdi.” Sözleriyle hatırlatmada bulundu. İnce, “Erdoğan iktidara geldiğinde enflasyon 29,7’di. Bugün 48,7 oldu. Bu TÜİK rakamı. TÜİK ne söylüyorsa ikiyle çarpın. Üç yıl önce meydanlarda demiştim; ‘beni değil Erdoğan’ı seçerseniz dolar 8 TL olacak’ oldu mu? geçti bile. Şimdi söylüyorum bu kafayla giderlerse dolar 30 TL olur. Çünkü bu kafa yanlış kafa. Üretmeyen bir Türkiye yoksulluğa mahkumdur. Bu seçimde yapılması gereken iş bunu oradan indirmektir. Bu kendi gücüne güvenmeyen insanlarla olmaz. 8, 10 kişi bir araya gelerek olmaz. Hadi indirdiler diyelim nasıl anlaşacaklar? altı ayda dağılırlar.” dedi.

'DIŞ GÜÇLER MASALINI KİMSE YEMİYOR'

Memleket Partisi olarak Türkiye’yi gezdiklerini vurgulayan İnce, “Bu milleti ayağa kaldıracağız. Türkiye’yi yeniden güvenilen bir ülke, mutlu bir ülke yapmak zorundayız. Bu yalancılarla bu iş olmaz. En çok artan elektrik, doğalgaz, tütün, kira ve gıda. En çok artanın fiyatını azaltıyor TÜİK verileri. Gerçek enflasyonun yüzde 114 olduğunu hepimiz biliyoruz. Onların enflasyon rakamları palavradan ibaret. Türkiye’de 2021 yılında karı en çok artan kurumlar bankalar oldu. Yüzde 57,4 artmış bunların karı. Bankaların karı bu kadar artıyorsa bu bankalar milleti soyuyor demektir. En büyük faizci de Erdoğan’ın kendisidir. Kendisini dünya lideri olarak tanıtıyor sonra dış güçler diyor. Hem dünya lideri hem dış güçler olmaz. Sen dünya lideriysen dış güçler sana ne yapabilir ki? Bu dış güçler masalını kimsenin yemediğini hepimiz biliyoruz.' dedi.

BİZ BU ÜLKEYE DEMOKRASİ DERSİ VERDİK

DEVLETE güveni sağlayacaklarını da belirten İnce,' Uluslararası arenada memleketimizin görünüşü hiç iyi değil. Önce devlete güveni sağlamalıyız. Ardından bağımsız bir yargı, özgür bir medya, konuşan bir üniversite, liyakatin esas alındığı bir kamuda yükselmeyi sağlayacağız. Biz partimizi kurarken bütün bunları yapmak için altı ana ilke koyduk. Biz bu ülkeye demokrasi dersi verdik. Genel başkanı delegeler değil, üyeler seçiyor. Her partide genel başkan diktatörlüğü var biz buna son verdik. Her gittiğim yerde her konuşmamda depremi söylüyorum. Çünkü biliyorum; bir siyasetçi ile bir devlet adamı arasında fark vardır. Siyasetçi gelecek seçimi düşünür, devlet adamı gelecek nesilleri düşünür. Deprem er geç olacak ama devlet buna hazırlıklı değil. Geleceği düşünmemiz lazım, hazırlıklı olmamız lazım.' sözlerine yer verdi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 17:49:32