Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


'HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK'


Link [2022-02-03 05:19:17]



ÇİÇEK tüketiminin en fazla gerçekleştirildiği günlerden biri olan '14 Şubat Sevgililer Günü' için, Yalova'lı çiçekçiler gözlerini bu önemli güne çevirdi.

TÜRKİYE'nin yüzde 40 kesme çiçek ve saksılı süs bitki ihtiyacını karşılayan Koru’lu çiçekçiler, ‘ Sevgililer gününün yaklaşmasıyla ürettiğimiz çiçekleri ülkemizin 14 ilindeki kooperatifleri aracılığı ile piyasaya sürüyoruz.' dediler.

'CİDDİ ORANDA SATIŞ BEKLİYORUZ'

KORU’lu çiçek üreticisi Oktay Akgün, ‘Sevgililer günü için gül, karanfil, lilyum, kasımpatı gibi çiçekler daha fazla tercih ediliyor. Bizlerde 14 Şubat sevgililer günü için hazırlıklarımızı tamamladık. Pandemi döneminde her sektör etkilendiği gibi bizlerde etkilendik. Salgından dolayı da işlerimizde ciddi anlamda bir düşüş yaşandı. Sektörümüz diğerleri ile kıyaslanmamalıdır. Üretici çiçeğini üretmiştir, çiçekçi esnafı da ürünü bir hafta veya 10 gün içerisinde satmak zorundadır. Eğer çiçeği satamıyorsanız, üretici de üretmekten vazgeçer hale gelir. Hem üretici hem de esnaf bakımından da kaybımız olur. Sevgililer gününde Yalova’nın tamamında ciddi oranda çiçek satışı bekliyoruz.' diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 19:28:52