Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


“HASTANENİN DEVİR SÜRECİ BAŞLADI”


Link [2022-04-03 23:20:05]



AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na devir işlemlerinin başladığını söyledi. Bağatar mevcut hastanenin kısa süre içerisinde taşınmaya başlayacağını ve 400 Yataklı Yalova Devlet Hastanesi’nin ise 2-3 ay içerisinde hizmete gireceğini dile getirdi.

Yalova’nın en az 50 yıllık sağlık talebine cevap verecek şekilde tasarlanan 400 Yataklı Yalova Devlet Hastanesi çok kısa süre içerisinde sağlık hizmeti vermeye başlayacak. Hastanenin devir işlemlerinin başladığı müjdesini de veren AK Parti Yalova il Başkanı Muğlim Bağatar, “Yalova Devlet Hastanemizin doğalgaz ile ilgili bir sorunu vardı. Bunu çözüme kavuşturduk. Hastanemizin doğalgaz bağlantısı yapıldı. Müteahhit firma şu anda hastanenin devrini yapmak adına Sağlık Bakanlığı’na dilekçesini verdi. Bunun bir test süresi var. Doğalgaz, ısıtma, soğutma, elektromekaniklerin kontrolleri yapılacak. Bu test süresi beklenecek ve daha sonra hastane bakanlık tarafından devralınacak. Ardından hastanenin taşınma işlemlerine başlayacağız. Taşınma işlemleri de çok hassas bir süreç zira hastanede kullanılan tıbbi cihazların çoğu çok hassas. Onların zarar görmeden taşınması için oldukça dikkatli bir süreç devreye girecek. Biz hastanemizin 2-3 ay içerisinde devreye gireceğini düşünüyoruz” dedi.

TAŞ TEŞEKKÜLLÜ

Yeni hastane toplam 105 bin metrekare kapalı alana sahip. Hastanede 215 tek yataklı oda, 37 adet iki yataklı oda, toplamda 252 oda yer alıyor. Her branştan 140 poliklinikte çok daha modern konforlu ünitelerde hastalar muayene imkanı sağlanıyor. Yüksek hijyen seviyesinde şartlandırılmış 17 ameliyathane de hastane bünyesinde hizmet verecek. Diyaliz ünitesinde 35 yatak, palyatif ünitesinde ise 30 yatak bulunuyor. Yanık ünitesi içinse yatak sayısı 6 olarak belirlendi.

Yoğun bakım ünitesinde 97 yatak yer alıyor. Branşlara göre dağılımda, KVC yoğum bakım 20, koroner yoğun bakım 20, yetişkin yoğun bakım 30, çocuk yoğun bakım 6, yeni doğan yoğun bakım 15, acil yoğun bakım 6 yatak ile hizmet verecek. Hasta parametrelerinin en yüksek seviyede takip ve ölçümüne olanak sağlayan yaşam destek üniteleri yer alıyor.



Çok Okunanlar

2024-09-20 01:10:39