Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


GÜLLER DİYARI ISPARTA'DA UNUTULMAZ BİR GEZİ İÇİN ALTIN DEĞERLERİNDE TÜYOLAR


Link [2022-03-12 14:58:02]



Akdeniz Bölgesi’nin gül ve lavanta bahçeleri ile meşhur şehri Isparta, bölgenin kuzeybatı tarafında yer almaktadır. Göller Yöresi’nde konumlanan şehir, bereketli topraklara sahip olup, konuklarına zengin doğasını cömertçe sunmaktadır. Doğa gezilerinin yanı sıra ziyaretçilerine köklü tarihiyle kültür turları için de elverişli bir atmosfer sunan şehirde antik kentler, tapınaklar ve medreseler öne çıkmaktadır. Gezilecek yerlerin yanı sıra şehir ziyaretiniz sırasında tadabileceğiniz birbirinden özel lezzetler sizleri beklemektedir.

Isparta Seyahatinizde Bu 7 Özel Yeri Görmeden Dönmeyin!

Doğal güzellikleri ile Akdeniz Bölgesi’nde özel bir yere sahip olan Isparta, gül ve lavanta kokusunu içinize çekerek huzur bulacağınız atmosferi ile öne çıkmaktad��r. Eğirdir Gölü başta olmak üzere şehrin pek çok noktası, dinlendirici bir tatil hayal eden ziyaretçiler tarafından tercih edilmektedir. Gezi planına renk katmak ve tarihte keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen konuklar içinse pek çok tarihi yer bulunmaktadır. Şehirde onlarca noktanın arasından sizin için seçtiğimiz 7 yeri Isparta görülecek yerler listenize mutlaka eklemeniz önerilmektedir.

Yeşilada, şehrin en turistik noktalarından biri olup, Eğirdir Gölü üzerinde yer almaktadır. Hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri eşsiz manzarası ve zengin doğası ile büyüleyen bu noktada tarihi geziler içinse Aya Stefanos Kilisesi, Yeşilada Hamamı ve Şeyh Muslihiddin Türbesi ve Ada Camii öne çıkmaktadır. Merkeze 1 km mesafede yer alan Yeşilada’da pansiyon sektörü oldukça gelişmiş olup, günübirlik ziyaretlerin yanı sıra konforlu bir tatil için de tercih edilmektedir.

Eğirdir Gölü, Türkiye’nin 2.büyük tatlı su gölü olma özelliğine sahiptir. Türkiye’de bulunan 454 kuş türünden 225’i bu gölün çevresinde yaşamaktadır. Biyolojik çeşitliliği ile uluslararası öneme sahip olan Eğirdir, doğal içme suyu havzasına da sahiptir. “Yedi Renkli Göl” olarak tanımlanan gölde, Can Ada, Kovada Gölü Milli Parkı, Yeşil Ada, Altınkum Plajı, Aya Stefanos Kilisesi mutlaka görmeniz önerilen duraklar arasında yer almaktadır. Göl çevresi yeme – içme ve konaklama hizmetleri bakımından oldukça gelişmiştir.

Yazılı Kanyon, Sütçüler İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. 1989 senesinde milli park olarak ilan edilen bu bölge ülkemizin saklı cennetlerinden biridir. Kanyon ziyaretiniz sırasında yürüyüş yollarında doğa yürüyüşü, kaya ve dağ tırmanışı gibi aktiviteler gerçekleştirebilir, piknik yapabilir ya da sadece bu enfes manzaranın tadını çıkarmak için burayı ziyaret edebilirsiniz. Gezisine tarihi bir deneyim katmak isteyenlere ise bölgede bulunan antik kenti görmeleri önerilmektedir.

Lavanta Vadisi, gül cenneti olarak bilinen Isparta’nın son dönemde lavanta üretimini de adım atması ile öne çıkan duraklar arasında yer almaktadır. Kuşçular, Kuyucuk, Ardınçlı ve Aydoğmuş köylerinde olduğu gibi Lavanta Vadisi adı verilen bölgede de temmuz ve ağustos aylarında etrafı muhteşem bir lavanta kokusu sarmakta ve bu eşsiz manzara oldukça talep görmektedir. Lavanta Vadisi Keçiborlu’da bulunmaktadır.

Zindan Mağarası, 756 metre uzunluğu ile dikkat çeken gezi noktalarından biri olup, Aksu İlçesi’ne 5 dakikalık bir mesafede konumlanmaktadır. Mağaranın içerisinde yer alan asma köprüler ve aydınlatma rahat bir gezi deneyimi sunmaktadır. Denize seviyesinden 1300 metre yüksekte yer alan mağaranın en dikkat çeken bölümü sonunda bulunan, hamam ismi verilen, mozaik biçimli kalsit kristallerinin olduğu yerdir. Hem kalsiyum hem de magnezyum yönünden zengin olan Zindan Mağarası’nda eski medeniyetlerden izlere rastlanmaktadır.

Kızıldağ Milli Parkı, Şarkikaraağaç İlçesi’ne 5 km mesafede1840 metre yüksekte konumlanmıştır. Beyşehir Gölü’nün de içinde yer aldığı park, mavi sedir ormanlarından oluşmaktadır. 1988 yılında doğal sit alanı olarak belirlenen Kızıldağ’ın bol oksijenli havası astım ve göğüs hastalıkları için şifa kaynağıdır. 550 hektarlık geniş alanı içerisinde kamp sahaları ve dağ evleri ziyaretçilere konaklama olanağı sunarken, aktivite seçenekleri arasında doğa yürüyüşleri ve piknik öne çıkmaktadır. Temmuz ayının ikinci pazarında ise “Helva Bayramı” renkli anlara ev sahipliği yapmaktadır.

Davraz Kayak Merkezi, Isparta’ya özellikle kış aylarında seyahat edeceklerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. Eğirdir ve Kovada gölleri ile çevrili Davraz Dağı, 2635 m zirve yüksekliğine sahip olup, 1995 yılında turizm merkezi ilan edilmiştir. Bölge sadece kayakla sınırlı kalmadan konuklarına pek çok doğa sporunu deneyimleme olanağı sunmaktadır. Şehir merkezine 25 km mesafede yer almaktadır.

Isparta’nın en popüler 7 gezi noktasının yanı sıra daha geniş bir gezi listesi yapmak ve şehrin tüm güzelliklerini doyasıya keşfetmek için buraya tıklamanız yeterlidir.

Isparta’nın Eşsiz Lezzetlerini Tadabileceğiniz En Meşhur 7 Restoran

Isparta seyahatiniz sırasında bol oksijenli gezi duraklarını gezerken her zamankinden daha fazla acıktığınızı hissedebilirsiniz, göze hitap eden doğa harikası durakları keşfederken, ara verdiğiniz anda şehrin birbirinden özel lezzetlerini tatmak isterseniz, sizin için önerdiğimiz 7 restoranı tercih edebilirsiniz.

Etopia Ocakbaşı Restoran, özellikle et severler için şehrin en sevilen lezzet durakları arasında yer almaktadır. Ferah ve rahat atmosferinde, masanıza gelen birbirinden güzel mezelerden sonra denemeniz önerilen yemeklerde öne çıkanlar ise kuzu şiş ve kuzu gerdandır. İşletmede alkol servisi bulunmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 30 – 60 TL arasındadır.

Adres: Fatih Mahallesi, Toptancılar Caddesi 201. Caddesi No: 3, Isparta Merkez

Hacı Bekir Pide Salonu, şehrin en popüler mekanları arasında yer almaktadır. Etli ekmek, pide çeşitleri, lahmacunu oldukça beğenilen işletmede, kuzu şiş ve tavuk şiş de öne çıkan seçenekler arasında yer almaktadır. Makul fiyatlarıyla da beğeni kazanan Hacı Bekir’de kişi başı hesap ortalaması 15 – 30 TL arasındadır.

Adres: Pirimehmet Mahallesi, 1732. Sokak, Isparta Merkez

Çorbada Şayan, tercihi ev yemeklerinden yana olanlar için zengin çeşitleri, hafif ve lezzetli menüleri ile öne çıkmaktadır. Çorba, sulu yemek ve tatlı çeşitleri ile beğeni kazanan işletmede en meşhur seçeneklerin başında ise güveç yemekleri yer almaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 25 – 35 TL arasındadır.

Adres: Kutlubey Mahallesi, Kafeler Caddesi, (Mimar Sinan) Isparta Merkez

Ferah Kebap Salonu, şehrin en meşhur kebapçısı olup, pek çok yemek sitesinde birinciliği uzun yıllardan bu yana kimseye kaptırmamaktadır. Ayranın ve yemeklerin bakır ürünlerde sunulduğu işletmede nostaljik hava da eşsiz lezzetler kadar öne çıkmaktadır. Şiş köfte ve tandır kebabını mutlaka tatmanız önerilmektedir. İki kişi hesap ortalaması 40 – 65 TL arasındadır.

Adres: Kutlubey Mahallesi, Eski Üzüm Pazarı No: 1 Isparta

Pişşkembe Restoran, sakatat sevenlerin tıka basa doyacakları, büyük porsiyonları ile öne çıkan bir işletmedir. Çorbaları ve işkembesi oldukça beğenilen mekanda, diğer et ürünleri ve yöresel lezzetler de sunulmaktadır. İki kişi hesap ortalaması 40 – 60 TL arasındadır.

Adres: Modernevler Mahallesi, Sokak No: 4/17 Sanayi Polis Karakolu Karşısı, Isparta, Türkiye

Gözde Balık Evi, birbirinden özel et restoranlarına alternatif olarak bir gününüzü de Isparta’da lezzetli ve taze deniz ürünlerine ayırmak isterseniz önerilen mekanlar arasında yer almaktadır. Mevsim balıklarını dilediğiniz şekilde hazırlayarak sunan işletmede kalamar da sevilen lezzetler arasında olup, ana yemeğin ardından finali balığın olmazsa olmazı fırında helva ile yapmanız önerilmektedir. İki kişi hesap ortalaması 40 – 80 TL arasındadır.

Adres: Yedişehitler Mahallesi, Ertokuş Caddesi, Isparta Merkez

Panorama Restoran, şehrin en seçkin mekanlarından biri olup, özel akşam yemekleri için sıklıkla tercih edilmektedir. Adını aldığı panoramik Isparta manzarasının eşliğinde zengin menüden yemek seçiminizi yapabilirsiniz. En çok sipariş edilen lezzetlerin başında yer alan bonfile ve közde patlıcanı mutlaka denemeniz önerilmektedir. Alkol servisinin de bulunduğu restoranda canlı müzik hizmeti sunulmaktadır. Panorama Restoran’da iki kişi hesap ortalaması 60 – 120 TL arasındadır.

Adres: Emre Mahallesi 3819. Sokak Isparta

Isparta’da En Özel Sunumlarla Kahvaltıyı Şölene Dönüştüren Mekanlar

Burç Fırın, zengin kahvaltı tabağı ile şehrin en sevilen mekanları arasında yer almaktadır. Taze kahvaltılık ürünlerin yanı sıra börek ve krepleri de oldukça beğenilmektedir. Uzun saatler boyunca oturarak kahvaltı etmek isteyeceğiniz ambiyansıyla da öne çıkan işletmede kişi başı hesap ortalaması 20 – 35 TL arasındadır.

Adres: Modern Evler Mahallesi, 131 Cadde No 127 Isparta

Antre Gurme, hem lezzetli hem de doyurucu bir kahvaltı için mutlaka uğramanız önerilen mekanlardan biridir. Kahvaltıda sunulan sosis ve sucuklar işletme tarafından hazırlanmakta olup, lezzeti şehir sınırlarını aşmıştır. Zengin menü içeriği kadar dekorasyonuyla da beğeni kazanan işletmede iki kişi hesap ortalaması 60 – 80 TL arasındadır.

Adres: Sanayi, 32200 Isparta Merkez/Isparta

Takıl Kahvaltı, Isparta’da serpme kahvaltı denince akla ilk gelen duraklar arasında yer almaktadır. Kahvaltılık ürünlerin yanı sıra hamur işi çeşitleri de beğeni kazanmaktadır. İki kişi hesap ortalaması 50 – 60 TL arasındadır.

Adres: Bahçelievler, 108. Cd. No:1, 32200 Isparta Merkez/Isparta

Yörük Türkmen Evi, tamamen doğal ürünlerle hazırlanmış bir kahvaltı için şehirde ilk duraklardan biridir. Taze ve lezzetli ürünlerden oluşan açık büfe kahvaltının yanı sıra işletmenin esmer undan yapılan Isparta ekmeği ve pişisi oldukça meşhurdur. İki kişi hesap ortalaması 50 – 60 TL arasındadır.

Adres: Turan Mahallesi 122. Cadde Çayyolu, D:No:158, 32040 Isparta Merkez/Isparta

Gramofon Cafe, nostaljik atmosferi ile günün her saatinde olduğu gibi sabah kahvaltıları için de tercih edilmektedir. Serpme kahvaltı hizmet sunulan işletmede, ürün çeşitliliği doyurucu bulunmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 27 – 35 TL arasındadır.

Adres: Kepeci, Ülkü Sk. No:1 D:No:2, 32100 Isparta Merkez/Isparta

Zeytin Kafe, zengin serpme kahvaltısı ile güne enerjik bir başlangıç için önerilen işletmeler arasındadır. Ev usulü börekler ve pişiler eşliğinde taze kahvaltılık ürünler tadacağınız işletmede ki kişi hesap ortalaması 50 – 60 TL arasındadır.

Adres: Yedişehitler, Gölcük Cd. No:60, 32200 Isparta Merkez/Isparta

Bizim Bahçe, Eğirdir’in huzur veren atmosferinde güne keyifli bir başlangıç için tercih edebileceğiniz kahvaltı mekanları arasındadır. Bahçesi ve kumsalı bulunan işletmede, şemsiye, şezlong kiralama hizmeti de verilmektedir. Kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltı seçenekleri sunulan Bizim Bahçe’de kişi başı hesap ortalamadı 15 – 25 TL arasındadır.

Adres: Yazla, Profesör Turan Yazgan Cad. No: 6, 32500 Eğirdir/Isparta



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:04:58