Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


ESNAFIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI


Link [2022-02-08 20:31:21]



Gelecek Partisi Yalova İl Teşkilatı, Yalova Merkez Doğansoy Çarşısı'nda esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, Merkez İlçe Başkanı Metin Fitoz, Çiftlikköy İlçe Başkanı Merve Soylu, İl Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Selda Gülçiftçi, Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Feyza Çandır ve parti üyelerinin katıldığı ziyarette, Doğansoy Çarşısı esnafının sorunları masaya yatırıldı.

Geçtiğimiz günlerde, elektrik fiyatlarına gelen zamlar sebebiyle gündemde yer alan Doğansoy Çarşısı esnafının yanında olduklarını ifade eden İl Başkanı Çandır, esnafımız zor günler geçiriyor. Yılbaşında, elektrik tüketim ücretlerine yansıyan %125'lik zamlarla birlikte, sistem artık işlemez hale gelmiştir. 7 metrekarelik dükkanlara, 700 ilâ 1300 lira arasında faturaların geldiğini, metrekareye 100-150 lira arasında gelen elektrik tüketim bedellerinin, esnafımızı derinden sarstığını görüyoruz. Birçok esnafın, tamam ya da devam arefesinde olduğunu, artan kira, hammadde, mutfak, ısınma giderlerine, bir de elektrik zammının eklendiğini, kepenklerin karardığını, maalesef gidişatın da hiç iyi olmadığını ifade etti. Yılbaşında gelen % 125'lik elektrik zamlarının, bir an önce kaldırılmasını, TÜİK'in açıkladığı %36'lık enflasyon rakamının elektrik fiyatlarına uygulanması gerektiğini belirtti.

Perakende Yasası'nın da bir an önce Meclis gündemine getirilmesi gerektiğini ifade eden Çandır, zincir marketlerin yerel esnafın önündeki en büyük engellerden birisi olduğunu, ürün çeşitliliğine ve çalışma saatlerine sınırlama getirilip yerel esnafın korunması gerektigine de işaret etti.



Çok Okunanlar

2024-09-20 17:51:29