Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


ESNAF ODASI ELEKTRİK FATURALARINI PROTESTO ETTİ


Link [2022-02-08 20:31:21]



Yalova Esnaf ve Sanatkar Odası (YESO) Başkanı İsmail Mutlu ve esnaflardan oluşan bir grup UEDAŞ Yalova Şubesi önünde bir basın açıklaması yaparak yüksek elektrik faturalarını protesto ettiler. Burada konuşan Mutlu elektrik dağıtımının kamulaştırılması gerektiğini savundu. Daha önce YESO Başkan adaylığını açıklayan, sonrasında ise aldığı karar ile mevcut Başkan İsmail Mutlu'ya destek vereceğini belirten Gökhan Duman'da protestoda yerini aldı.

'EN AZ 400 - 500 KW OLMALI'

Elektrik kullanımında yüzde 127 zam uygulanacak sınırın konutlarda 210 değil en az 400-500 kilovat saat olması gerektiğine dikkat çeken İsmail Mutlu, 'Bakkalın ve kasabın buzdolabı, et çekme makinesi, terzinin ütüsü gibi cihazlarla her gün kullanımı muhakkak olan lamba, ışıklı levhalar artık bu fiyatlardan dolayı yanmamaya başladı. Konutlarda ise sadece buzdolabı, fırın ve televizyon gibi cihazlarla kullanım kotası olan 210 kilovat saati geçiyorken, bu sınırı geçenlere daha yüksek zamlı tarifenin uygulanması herkesi mağdur etti.' dedi.

'ZORUNLU HALLERDE BİLE 210 KİLOVAT SAAT AŞILIYOR'

Esnafın buzdolabının fişini çekip, tabelasını söndürme noktasına geldiğini vurgulayan Mutlu, “Zorunlu ihtiyaçlar ile bile aylık 210 kilovat saat aşılıyor” şeklinde konuştu.

Alt sınırın en az konutlarda 400-500, iş yerlerinde ise 800-1200 kilovat saat olması gerektiğinin altını çizen Mutlu, “Elektriğin yazdan daha çok kışın kullanıldığını, ısınmada, aydınlanmada, mutfakta, temizlikte, işyerlerinde her alanda olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Esnafın elektrik faturalarının altından kalkamadığını vurgulayan Mutlu, “Esnafımız en az 800 kilovat saat elektrik tüketimi yaptığı için kademeli tarifede kademenin 210 kilovat saate çıkarılması maalesef esnafımıza fayda sağlamadı.' diye konuştu.

YESO Başkanı İsmail Mutlu'nun tam açıklamalarının videosu



Çok Okunanlar

2024-09-19 20:53:59