Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


EDS'LERİN DEVREYE GİRDİĞİ İDDİASI DOĞRU DEĞİL


Link [2022-01-22 23:21:34]



Hatırlanacağı üzere Kocaeli’ye EDS kurulacağının bilgisi ve EDS’lerin konulacağı noktalar EN Kocaeli Gazetesinde 12 Haziran 2021 tarihinde yayınlanmıştı. EDS’lerin kurulacağı noktalar belirlenmiş ve devamında eylül ayında projenin ihalesi gerçekleştirilmişti.

EDS KONULACAK

Ancak bugün son derece ilginç bir bilgi dolaşıma sokuldu. Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı ancak Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından faaliyete sokulacak EDS’lerle ilgili dolaşıma bir bilgi sokuldu. WhatsApp mesajı olarak vatandaşların birbirine gönderdiği bu mesajda EDS’lerin konulacağı noktalara yer verildi.

DOĞRU DEĞİL

Ortalama hız, kırmızı ışık ihlali ve park ihlal noktalarıyla ilgili üç ayrı şekilde yerleştirilecek EDS’lerin artık faaliyete geçtiği iddia edildi. Konuyla ilgili ulaşılan bilgilere göre EDS’lerin faaliyete geçtiği doğru değil.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILACAK

Edinilen bilgilere göre hali hazırda EDS’lerin konulacağı noktalarla ilgili imalat çalışmasının devam ettiği, EDS’ler faaliyete geçtiği zaman da vatandaşa bunun duyurusunun resmi kanallarla yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan bugün EDS'lerin kullanılarak oluşturulacağı hız koridorlarındaki hız limitlerinin belirlenmediği öğrenildi. Bugün dolaşan mesaja ek olarak hız limitlerinin 70 kilometre ile sınırlandırıldığı iddia edilmişti.



Çok Okunanlar

2024-09-20 21:43:06