Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


DİSİPLİN KURULU BAŞKANLIĞINA İTİRAZ EDİLECEK! ORUÇ:'NEGMAR FİRMASININ ROLÜ OLDU MU ?'


Link [2022-02-26 10:33:48]



GEÇTİĞİMİZ hafta oynanan Negmar Tavşanlı Spor ve Yalova Yeşilova Spor Kulübü arasında gerçekleşen maçta çıkan olaylar sonrası Yeşilova Spor'dan iki futbolcuya 3 maç, bir futbolcuya ise 4 maç men cezası verildi.Disiplin Kurulu Başkanlığına itiraz edeceklerini belirten kulüp Başkanı Yalçın Oruç, sert sözlerle maçın gözlemcisi Süleyman Çark'a yüklendi.

EV SAHİPLİĞİNİ GÖREMEDİK

DEPLASMAN takımı olmalarına rağmen ev sahipliğinin yapılmadığını ve futbola gölge düşürüldüğünü belirten Başkan Oruç,' Deplasman takımı olmamıza rağmen ev sahipli��ini göremedik. Tavşanlı sahasında 1 saat güvenlik geçleri dezdinde sahadan ayrıldık ve buna rağmen cezalar gönderildi. Gözlemci Süleyman Çark'ın raporu doğrultusunda Disiplin Kurulu'nun açıkladığı cezalara göre Adem Şanlı ve Ömer Bal'a 3 maç, Enez Üçtepe'ye 4 maç ceza verildi. Disiplin kuruluna ve maçın gözlemcisi Süleyman Çark'a soruyoruz. Mücadelenin 40. dakikasında tribünlerde yaşanan olaylar sebebi ile Tavşanlı Spor taraftarlarının takımımıza, taraftarlarımıza, şahsıma küfürler, kesici ve yaralayıcı maddeler atmalarına güvenlik güçleri zafiyet göstermiş midir? Yaşanan olaylar nedeni ile 10 dakika sonunda Tavşanlı Belediye Spor takımı neden tribün cezası almadı. Bizlerde merak ediyoruz.' dedi.

NEGMAR'IN AĞIRLIĞI BU MAÇTA ORTAYA ÇIKTI MI?

Olaylar esnasında videolar ile kayıt alındığını da belirten Başkan Oruç,' Gözlemci arkadaşımız olaylar çıktığında elinde telefonla hem tribünleri hem saha içini videoya aldı. Bu durum karşısında hakem ve gözlemcilerin seyahat sponsoru, Negmar Tavşanlı Spor'unda sponsoru olan Negmar firmasının rolü nedir ? Tribünlerde çıkan olaylar nedeniyle Yalova Süper Amatör kümede lider konumda ki takımın ana sponsoru Negmar olduğu için mi uydurma cezalar söz konusu oldu. Hakem ve gözlemcilerin sponsoru biz olsaydık bu tutum aynen devam edecek miydi ? Adalet bunun neresindedir.' dedi.

TÜRK FUTBOLU VE SPORU BU GÖZLEMCİLERE Mİ EMANET EDİLECEK

Saha içi ve dışında yaşanan olayların faturasını sadece Yeşilova Spor Kulübüne çıkartmanın hem ahlaken hemde dinen hak olduğunu söyleyen kulüp Başkanı Oruç,' Saha içi ve dışı çıkan olayların faturası bizim takımımıza kesildi. Ligde lider ve puan kaybetmemiş bir takıma puan kaybettirmenin faturası bu mudur ? Maçın bitmesiyle oyuncularımız sevinirken rakip takım oyuncuları saldırıyor. Negmar Tavşanlı Spor'dan 21 ve 4 numaralı oyuncuları jandarma güçlükle sahadan çıkartıyor. Fakat söz konusu cezaları alan bizim futbolcularımız oluyor. Bunun yanı sıra saha içerisinde kırmızı kart gören 6 numaralı oyuncusu maçın bitiş düdüğüyle iç çamaşırlarıyla oyuncularımıza saldırmak için sahaya dalıyor. Kalecimiz Ramazan ve rakip takım antrenörü oyuncuyu güçlükle zapt ediyor. Genç ve başarılı oyuncumuz Semih Semiz, kaldı ki karşılaşmada bir golümüze imza attı. Maç sonundaki sevinci yüzünden Tavşanlılı 3 numara tarafından saha içerisinde kovalanıyor. Adalet bunun neresindedir. Türk futbolu ve sporu bu tip gözlemcilere mi emanet edilecektir.' dedi.

SÜLEYMAN ÇARK HAKKIMIZI YEMİŞTİR

Tüm belge ve resimlerle disiplin kurulu başkanlığına itiraz edeceklerini söyleyen Yalova Yeşilova Spor Kulübü Başkanı Yalçın Oruç,' Yarın tüm itirazlarımızı gerçekleştireceğiz. Üstü çıplak 6 numaralı rakip takım futbolcusu 2. sarı kartı gördükten sonra dışarı atıldı, maç bitti geldi futbolcularımıza saldırdı. Kendisine 1 maç ceza verilinken bizim futbolcumuz Enez Üçtepe'ye nasıl 4 maç ceza verilir. Ömer Bal kendini savunmaya çalışıyor orada bile 3 maç ceza veriliyor. Ömer Bal kendimi savunmayıp dayak yemeyi mi beklesin. Adamına göre rapor tutulacaksa bilelim, bizlerde bu tip durumlara göre önlemlerimizi alalım. Bu maçın gözlemcisi Süleyman Çark bizim için sınıfta kalmıştır.' diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 12:45:30