Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


ÇETİNKAYA:'MUHALEFETİN ÇAMUR SİYASETİ BAŞLADI'


Link [2022-02-15 18:55:09]



İYİ Parti Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy'un sosyal medya üzerinden,' Açcat suyunu çalıştıran Turhan Palaşoğlu'ndan usulsüz alınan iş yerinden mahkeme kararıyla eski parayla 7 Trilyon hakkını kazandığı ve söyleniyor. Yetkililerden bu konuda açıklama bekliyoruz. Ayrıca Karamürsel'de toplanan geri dönüşüm hurdaları kim tarafından, kimlere peşkeş çekiliyor. Kurulduğu günden bugüne kadar iktidar partisinde ilçe başkanlığı yapmış kişilerin görev öncesi ve sonrası mal varlıklarını açıklamalarının da kamu yararına olacağını düşünüyoruz.' sözlerine Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya,' Çamur siyaseti yapılmaya başlanıyor.' şeklinde cevap geldi.

ÇETİNKAYA:'ÇAMUR SİYASETİ'

Ortaya kocaman bir yalan atıldığını söyleyen Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya,' Kitleleri etkilemek istiyorsanız, ortaya kocaman bir yalan atın. Ama çok büyük bir yalan olsun. İkinci kriter çok basit bir yalan olsun. Sonrasında da bu basit ve çok büyük yalanı sürekli tekrar et. Ve ardından kitlelerin o yalanı gerçekmiş gibi nasıl kucakladığını otur seyret. Yukarıda tarif edilen siyaset anlayışının muhalefet partileri tarafından uzun süredir izlendiğine şahit olmaktayız. Üzüntü verici olan bu sığ siyaset anlayışının Karamürsel siyasetine de bulaştırılmak istenmesine şahit olmamızdır.' dedi.

BELEDİYEMİZ 18 YILDIR DENETLENMEKTEDİR

KARAMÜRSEL siyasetinin büyüklerinden miras kaldığını belirten Başkan Yardımcısı Çetinkaya,' Karamürsel siyaseti, büyüklerimizden bize miras kalan ve bizim de gelecek nesillere aktarmayı görev bildiğimiz Karamürsellilik ruhu anlayışıyla yapıla gelen, iftira ve yalanın bulaştırılmamaya gayret edildiği, yüz yüze bakmamıza engel olacak söylemlerden kaçınıldığı bir anlayışla yapılmaktadır. Karamürsel Belediye yönetimi mali konularda 18 yıldır her türlü iç ve dış denetimlerden yüzünün akıyla çıkmıştır. Sayıştay denetimlerinde mali konularda gösterdiği titizlik ve hassasiyet sebebiyle müfettişler tarafından defahatle takdir edilmiştir.' dedi.

ÇETİNKAYA HURDA OLAYINA AÇIKLIK GETİRDİ

İsim vermeden İYİ Parti İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy'un sorularını da cevap veren Çetinkaya,' Sosyal medya dün itibariyle dile getirilen iddialar cevap vermeye gerek duyulmayacak kadar içi boş olsalarda, suskunluk ikrardan gelir algısında sebep vermemek için cevap verme gereği duyulmuştur. Karamürsel de toplanan geri dönüşüm hurdaları kimse tarafından kimseye peşkeş çekilmemektedir. Karamürsel de geri dönüşüm malzemeleri Belediye şirketimiz Karbel Persone AŞ tarafından ilçemizde konuşlandırılan 250 adet mavi konteyner noktasından, marketlerden gece gündüz vardiyası olmak üzere 2 araç 4 personel ile toplanmaktadır. Toplanan geri dönüşüm malzemeleri atık geliştirme ayrıştırma belgesine sahip AKTEM geri dönüşüm tesisine aylık fatura karşılığı verilmektedir. Buradan sağlanan gelir direk belediyemiz hesaplarına geçerek ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet için kullanılmaktadır. Bu sistemden rantları kesilen, kaçak yollarla bu geri dönüşümleri toplayıp kendi kesesini doldurmak isteyenler tabi ki rahatsız olacaklardır. Fakat bu rahatsızlığın sesinin siyasilerden çıkması bizi oldukça şaşırtmıştır.' dedi

BELEDİYEMİZCE ÖDENMİŞ YADA ÖDENECEK 1 TL YOK

AKÇAT suyu konusuna da açıklık getiren Çetinkaya,' Akçat suyunun işletmesi Akçat belediyesinin kapanmasından bugüne Akçat Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından belli dönemlerde ihale ile firmalara ya da şuanda olduğu gibi kimi zaman da kooperatif tarafından yapılmaktadır. Sosyal medya da yalan yanlış duyumlarla paylaşım yapmadan önce kooperatif başkanı aranıp bilgi alınsaydı, böyle komik bir iddianın paylaşılmasına gerek kalmazdı. İddia edildiği gibi geçmişte Akçat suyunu işleten işletmeciye belediyemizce ödenmiş ya da ödenecek 1 tl bile bir para bulunmamaktadır.' dedi.

KOMİK DURUMA DÜŞTÜLER

KOMEDİNİN son perdesinin sinema olduğunu söyleyen Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya,' Adapazarı, sinemacı, fatura gibi adresi belli olmayan iddialar ise komedyanın son perdesi olup cevap vermeye değecek tutulacak bir dalı bulunmamaktadır. Dedim ya Karamürsellilik ruhu, inanın bu yazıyı yazarken üzüldüm. Devamlı görüştüğümüz, yüz yüze baktığımız arkadaşlar bir telefon açıp konuları bize sorsalardı kendilerini bu duruma düşürmezlerdi. Kendilerine gelen her türlü konuyu, aklına takılan her türlü olayı 7/24 bizlere sorabileceklerini bilen bu arkadaşlar, verdiğimiz cevaplardan tatmin olmazlarsa istediği mecrada iddialarını dile getirmelerinden rahatsız olmayacağımızı da gayet iyi bilmektedirler. Belediyecilik zor bir iştir. Tabi ki eksiklerimiz olacaktır. Ama iddiaları yazan arkadaşlar bile bilirler ki, Belediye yönetimi, Belediye Başkanımız İsmail Yıldırım önderliğinde kamu parasını muhafaza etme ve harcama konusunda çok hassastır. Biz bu hassasiyetle Huzurun başkenti Karamürselimize hizmet etmeye devam edeceğiz. ' diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 14:55:05