Yerel >> Yalova Çizgi - Akkent Gazetesi


'ALTIN ŞEHİR' FARK YARATIYOR! HABER:EMRE CAN KAZMALI


Link [2022-04-04 02:31:30]



ALTINOVA Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesine gelen ziyaretçiler, bölgeye hayran kalmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edilen bölge hemen hemen her gün ziyaretçi akınına uğruyor.

''ZİYARETLERDEN SON DERECE MEMNUNUZ''

Altınova'da sanayi ve turizmin aynı anda olabileceğinin gösterildiğini Gazete Akkent'e açıklayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral,' Bir yanımızda tersanelerimiz ile sanayide gelişimi gösteriyoruz, diğer yanımız ile Hersek Lagünümüz ziyaretçi akınına uğruyor. Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçemiz gün geçtikçe ziyaretçi sayısını arttırıyor. Bizlerde bu durumdan oldukça memnunuz. Türkiye'nin her ilinden ziyaretçi akınına uğruyoruz. Hemen hemen her hafta sonu özellikle İstanbul'dan ve çevre illerden ziyaretçilerimiz geliyor. Bölgemizi inceliyor ve doğa pasaportlu oluyorlar.' dedi.

''ZİYARETÇİLERİMİZİ BİLGİLENDİRİYORUZ'

Ziyaretçiler için Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi görevlisi Muhammed Said Özkan ile Altınova Belediyesi Hersek Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde görevli Ziraat Mühendisi Alihan Sevinç tarafından tüm bilgilendirme çalışmasının yapıldığını belirten Başkan Oral,' Bölgemize ziyarete gelen vatandaşlarımızı alanında deneyimli ve profesyonel ziraat mühendislerimiz ve çalışma arkadaşlarımız tarafından bilgilendiriliyor.' dedi

DOĞA PASAPORTU DİKKAT ÇEKİYOR

DOĞA Pasaportu ile 'doğa ve hayvanların koruma' sözleşmesinin de Türkiye'de tek olduğunu belirten Oral,' Ziyaretçilerimiz ile doğa ve hayvanları koruma gönüllüleri sözleşmesini içeren Türkiye'nin ilk ve tek Altınova Belediyesi Doğa pasaportunu veriyoruz. İmzaladığımız bu sözleşme ile ziyaretçilerimizin doğa ve hayvan haklarına da ayrıca dikkat çekiyoruz.Vatandaşlarımız tarafından da doğa pasaportu uygulamamız takdirle karşılanıyor.' dedi.

'ALTIN ŞEHİR' İÇİN EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

HERSEK Lagünü ile bölgeyi kısa süre içerisinde hareketlendirdiklerini, verilen her sözü yerine getirdiklerini de söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral,' Altınova'mızı Altınşehir yapmaya, hedeflerimizde emin ve sağlam adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz, edeceğiz. Göreve geldiğimiz ilk an itibarıyla verdiğimiz her sözü yerine getiriyoruz. İlçemizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Hersek Lagünü ile Altınşehirimiz'de emin adımlar atıyoruz.' sözlerine yer verdi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 00:35:42