Yerel >> Yalova 77


YOLLARDA 2 BİN 866 TON TUZ KULLANILDI


Link [2022-03-15 11:43:44]



Yalova İl Koordinasyon Kurulu Yalova Valisi Muammer Erol başkanlığında toplanarak yoğun kar yapışına yönelik bir takım tedbirler almıştı. Alınan kararlar ise AFAD Yalova İl Müdürlüğü koordinesinde sürdürüldü. Bu çalışmalarla ilgili bilgiler veren AFAD Müdürü Doğan Tonçer, “08 Mart 2022 tarihinde İlimiz Valisi Sayın Muammer Erol başkanlığında ildeki Koordinasyon Kurulu üyeleri tüm ile birlikte ildeki tüm ilçe ve belediye başkanlarının katılım ile geniş katılımlı toplantı yapılmış olup; İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 27 Ekim 2021 tarih ve 167746 sayılı Kış Genelgesi gereğince, İlimizde 08 Kasım 2021 tarihinde yapılan 2021/03 sayılı koordinasyon kurulu kararında belirtilen tedbirlerin alınması ve kurumların hazırlıklı olması ile kış tedbirleri çalışma ve iletişim grubunun kurulması sağlanmıştır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar çerçevesinde İlimiz genelinde 10 Mart 2022 Perşembe günü beklenen ve etkisini göstereceği tahmin edilen kuvvetli fırtına ve kar yağışı nedeniyle müdahale çalışmalarının hızlı ve etkin yapılabilmesi amacıyla; ilgili çalışma grupları nöbet listelerini hazırlayarak teyakkuza geçmiştir.10 Mart 2022 Perşembe ve 11 Mart 2022 Cuma günü tüm okullarımızda eğitime ara verilerek, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel 11 Mart 2022 Cuma günü izinli sayılmasına karar verilmiştir. Karla mücadelede çalışacak çalışma grupları ve tüm yerel yöneticilerin de yar aldığı kış tedbirleri iletişim grubu kurularak çalışmalar oradan takip edilmiştir” dedi. İller arası yollarda çalışmalar aralıksız sürdü AFAD Müdürü Doğan Tonçer iller arası yolların açık tutulması için Karayollarına ait araçların gece gündüz vardiyalar halinde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptıklarını ifade etti. Tonçer Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 147. Şube Şefliği ve Karayolları 1. Bölge 14. Şube Şefliklerinin bu yollarda 12 kar bıçaklı tuz sericili kamyon, 2 greyder, 2 kepçe, 1 vinç, 41 karayolları personeli ile çalıştığını ve karayollarının ulaşıma açık tutulması için buralarda toplamda 2 bin 605 ton tuz kullanıldığını ifade etti.

Köy yollarında İl Özel İdare çalıştı Yalova’daki köy yollarının açık tutulması için ise Yalova İl Özel İdaresi ekipleri insanüstü bir performans göstererek durmaksızın çalıştılar. AFAD Müdürü Doğan Tonçer İl Özel İdaresi’nin bu çalışmaları 3 Greyder, 3 Kepçe, 3 Pick-up, 1 Tuzlama ve Kar küreme Aracı, 2 Tuzlama Kamyonu, 25 personelle sürdürdüklerini dile getirdi. 150 kilometrelik köy yolunun açık tutulması için İl Özel İdaresi’nin 350 ton tuz kullandığını da ifade eden Tonçer bu süreçte kar nedeni ile hiçbir köy yolunun kapanmadığının altını çizdi. Belediyeler tüm güçleri ile çalıştı Yalova Belediyesi, ilçe ve belde belediyelerinin de kendi sorumluluk sahalarında durmaksızın çalışarak olası olumsuzlukların önüne geçtiklerini bu nedenle de tüm belediye başkanlarına teşekkür ettiğini ifade eden Tonçer, belediyelerin kullandığı personel, araç, ekipman ve tuz miktarlarını ise şu şekilde özetledi; Yalova Belediyesi: 2 Kamyon küreme aracı, 1 Grayder, 9 Kepçe küreme, 80 personel, 100 Tuz

Çiftlikköy Belediyesi: 1 Grayder, 4 Traktör, 1 kamyonet, 5 Jcb Kepçe, 25 personel, 30 ton tuz, 12 ton solüsyon Altınova Belediyesi: 2 Arazöz, 23 ton tuz, 2 traktör, 2 kepçe, 1 greyder, 2 adet 4x4 pikap, 24 personel

Çınarcık Belediyesi: 8 personel, 2 Kazıyıcı küreyici, 15 Ton Tuz, 1 Greyder

Termal Belediyesi: 1 Adet kepçe, 2 Traktör, 20 personel, 23 ton tuz

Armutlu Belediyesi: 14 Personel, 60 ton tuz, 4 kepçe, 1 Kar Küreme, 1 Vidanjör, 2 Zabıta Aracı, 1 Kamyonet

Kadıköy Belediyesi: 1 Greyder, 2 Kazıcı Yükleyici, 2 Traktör, 10 personel ile , 1 Kamyon Tuz

Teşvikiye Belediyesi: 1 İş Makinası, 2 kepçe, 1 Traktör, 1 kamyon, 8 personel

Esenköy Belediyesi: 6 Personel, 1 Kepçe, 1 Tarktör, 35 ton tuz

Koru Belediyesi: 3 kepçe, 1 Tuzlama Kamyonu, 10 personel dönüşümlü çalışma, 15 Ton Tuz

Taşköprü Belediyesi: 10 Personel, 1 Kepçe, 1 adet 4x4 Pikap, 2 traktör, 12 ton tuz, 2 tank salamura tuzlu su

Kaytazdere Belediyesi: 2 Kepçe, 1 Tuzlama Aracı, 1 Traktör, 1 Su Tankeri(Deniz Suyu Kullanılmıştır.), 24 personel, 20 ton tuz.

Subaşı Belediyesi: 2 Kepçe, 2 Traktör, 6 personel

AFAD Vatandaşların imdadına yetişti Yaşanan yoğun kar yağışında yolda kalan vatandaşların imdadına da yetişildiğini dile getiren AFAD Müdürü Doğan Tonçer çalışmaları şu şekilde özetledi, “Safran -Paşaköy mevkiinde mahsur kalan 8 kişi 8x8 paletli araç ile kurtarılmıştır. 11 Mart 2022 Cuma günü saat 9:30 da alınan ihbarda Çınarcık NATO yolunun ulaşıma kapandığı ve araçların mahsur kaldığı bilgisi alınmış Müdürlüğümüz ve karayolları ekipleri olay yerine sevk edilmiş, geçici süreliğine yol trafiğe kapatılmış, an itibari ile yol ulaşıma açılmıştır. İlimiz sınırları içerisinde büyük tonajlı araçların yoğun olarak geçtiği karayolu üzerindeki riskli noktalara vinç ve çekiciler yerleştirilmiştir. Yalova - Bursa yolu sepetetçioğlu mevkiinde mahsur kalan vatandaşlar yerleşim yerlerine ulaştırılmıştır. Yalova Çınarcık Yolu Üniversite Kavşağında meydana gelen araç kayması sonucu yolun kapanması Karayolları –Jandarma ekipleri tarafından giderilerek yol kısa sürede açılmıştır. Müdürlüğümüz Arama Kurtarma Ekipleri tarafından ilimiz sınırlarında sürekli kontrol çalışmaları yapılmıştır”

Tonçer bu süreçte İstanbul İstikametine giden tırların, İstanbul Valiliği tarafından girişlerinin yasaklanmasının akabinde, emniyet müdürlüğü ve jandarma ekipleri tarafından yasak kalkana kadar gerekli kontrollerin de gerçekleştirildiğini ifade etti.



Çok Okunanlar

2024-09-20 05:29:35