Yerel >> Yalova 77


“YALOVA, ÇİÇEKÇİLİKTE HOLLANDA OLACAK”


Link [2022-04-15 22:31:26]



TDP Lideri Mustafa Sarıgül, Yalova’ya gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İl Başkanı Hidayet Çabuk, Merkez İlçe Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu ve partililer tarafından çiçeklerle karşılanan Sarıgül, parti il binasında ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“Hayat pahalılığı konuşulmuyor”

Basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Sarıgül, hem iktidarın hem muhalefetin milletin geçim derdini gündeme getirmediğini söyledi. Sarıgül, “Ülkemizin yüzde 80’i yoksulluk içinde yaşıyor. Emekçiler, emekliler, çiftçiler, esnaflar perişan, gençler umutsuz ve mutsuz. Kiralar çok arttı. Asgari ücret kiraya yetmiyor. Bu konu gündeme bile gelmiyor. Hayat pahalılığı konuşulmuyor. Geçim sıkıntısı konuşulmuyor. İşsizlik konuşulmuyor. Kiralar konuşulmuyor. O ne dedi? Bu ne dedi? Kime dedi? Niye dedi? Ne demek istedi? Bunlar konuşuluyor. Bu sorunları nasıl çözeriz? Bunlar tartışılmıyor. Kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı tartışılıyor. İktidardaki ittifak, koltuğu korumak için seçim kanununda değişiklik yapıyor. Millet geçim derdinde, onlar seçim derdinde” dedi.

“Çiftçilere alım garantisi vermediler”

Muhalefetin yaptığı 6’lı ittifaka da değinen Sarıgül, AK Parti iktidarının çiftçiye alım garantisi vermediğini de söyledi. Sarıgül, “Diğer ittifak ne yapıyor? Yuvarlak masalarda, ikisi poker, dördü kızma birader oynuyor. Ben de buradan soruyorum: Yokluğu, yoksulluğu, işsizliği, evsizliği, kiraları konuşmayacaksak partiler ne için var? Bunlara çare aramayacaksak ne için siyaset yapıyoruz? Gıda fiyatları aldı başını gidiyor. Lahana altın oldu çeyrek satılıyor. Domates, gümüş oldu dirhemle alınıyor. AKP kadroları, gıda fiyatlarını düşürmek için depo bastılar, tanzim satış yaptılar, komiteler kurdular. Ama yapmaları gerekeni hiç yapmadılar. Yapmaları gereken, üretimden yana olmaktı. Bunlar ithalattan yana oldular. 120 milyar dolarlık tarım ithalatı yaptılar. Köprülere, otoyollara hazine garantisi, Bankada parası olana, kur garantisi verdiler, çiftçimize alım garantisi vermediler. Yata, kata, jete ucuz mazot verdiler. Çiftçimize ucuz mazot vermediler. Bu kadar yanlışa rağmen de maşallah, teflon tava gibiler, üstlerine hiçbir şey yapışmıyor. Gıda fiyatları dünyada artıyormuş, petrolü dışarıdan alıyormuşuz, dış güçler önümüzü kesiyormuş, açgözlüler varmış. Hep mazeret, hep şikâyet, hep mağduriyet, hep vıdı vıdı etmek. Bildikleri bu” diye konuştu.

“Yalova, Hollanda olacak”

Türkiye’nin kendi kendine yetebilen zengin ülke olduğunu söyleyen Sarıgül, iktidara geldiklerinde Yalova’yı ise adeta Hollanda yapacaklarını belirtti. Hollanda’nın geçtiğimiz yıl 14 milyar dolarlık süs bitkisi sattığını söyleyen Sarıgül, “Yalova, süs bitkisinde neden bir Hollanda olmasın? TDP iktidarında hazine arazilerini, Yalova çiftçisine sembolik bedellerle vereceğiz. İhracatçıyı destekleyeceğiz. Yalova, Hollanda kadar süs bitkisi satacak. Yalova, Hollanda olacak. İşsizlik, yoksulluk kalmayacak” dedi.

Konuşmasında “AK Parti’den artık hayır gelmez” diyen Sarıgül, şöyle devam etti: “AKP, artık Türkiye’nin hiçbir sorununu çözemez. Çözebilselerdi, 20 yıldır çözerlerdi. AK Parti’den artık hayır gelmez. AK Parti gidici, TDP gelicidir. Türkiye’yi, AKP’den kurtaracak olan parti TDP’dir. Yokluğu ve yoksulluğu yenecek olan parti bu partidir. TDP kavga değil, çare partisidir. Türkiye’nin çaresi, kendine yeter hale gelmektir. Bunun adı ekonomik milliyetçiliktir. Bizim ana felsefemiz, ekonomik milliyetçiliktir. Türkiye’nin kurtuluşu, ekonomik milliyetçiliktir.”

Genel af çağrısı

Sarıgül, son olarak yaptığı açıklamada ‘çocuğa yönelik cinsel istismar’, ‘terör’, ‘kadına yönelik suçlar’ ve ‘uyuşturucu’ ile ilgili suçlar haricindeki suçlarla ilgili bayram öncesi genel af çağrısında bulundu. Sarıgül, ayrıca TBMM’de barajın da tam demokratik temsiliyet için yüzde 1’e düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Cuma namazını Yalova Merkez Camii’nde kılan Sarıgül, ardından Erzincanlılar Derneği ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.



Çok Okunanlar

2024-09-19 04:22:02