Yerel >> Yalova 77


YALOVA BU YIL 1 MİLYON TURİST HEDEFLİYOR


Link [2022-04-15 22:31:26]



Turizm Haftası Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenlerin ardından resmen başladı. İlk tören Atatürk anıtına Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali tarafından çelenk sunulması ile başladı. Tali ve beraberindekiler ardından Yalova Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret ederek çiçek sundular. Kutlamalar saat Donanma önünden startı verilen ve 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren kortejle sürdür. Korteje Bahçelievler İlköğretim Okulu Mehter takımı da eşlik etti. Korteji vatandaşlar da alkışlarla desteklediler. Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanan kortej sonrasında Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve il protokolünün katılımı ile haftanın resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Burada konuşan Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali, Yalova’nın turizm anlamında ülkenin önemli destinasyon merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti. Tali konuşmasında, “Bugün burada açılış törenini yaptığımız turizm haftasının ülkemizde turizm bilincinin oluşması ve ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bu tip kutlamalarla daha da gelişmesi en büyük dileğimizdir. Yalova Turizmi, gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlarla ülke turizmi içindeki payını ve önemini giderek artırmakta, Yüzde 63'0 ormanlarla kaplı olan İlimizin Termal Turizm Merkezi ile Armutlu Termal Turizm Merkezi kaplıcalarının şifalı suları, yeşil bitki örtüsü, Sudüşen ve Erikli Şelalesi, Dipsiz Gölleri, Delmece Yaylası, 239 kuş türü bulunan Hersek lagünü, Arberetumu, Çiçeği, kivisi, balı, organik tarımı, Marinası, Yürüyen Köşk, Osman Gazi Köprüsü ve kumsallarıyla bir destinasyon merkezidir” dedi.

“Yalova’yı çekim merkezi yapmak istiyoruz” Yapılan tüm çalışmaların temelinde Yalova’yı turizm anlamında bir cazibe merkezine dönüştürme isteğinin yattığını vurgulayan Tali, “Amacımız bu kadar çeşitliliği ve zenginliği bünyesinde barındıran ilimizin, bir çekim merkezine dönüştürülerek turizmden hak ettiği payı almasını sağlamaktır. Bunun yolu Kamu Kurumları, Yerel Yönetimler, Sektör Temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütlerinin oluşturacağı sinerji ile yurtiçi ve yurtdışındaki tanıtımıyla mümkündür. Bu dönem pandemiye rağmen Sayın Valimizin desteği ile Müdürlüğümüzce hazırlanan ve finansmanı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından karşılanan Dijital Kent Tanıtım Sistemi Yalova Dünya'ya açılıyor projesi, yalovagezi.com olarak 4 dilde faaliyete geçirilmiş, ülkemizde ve dünyada ilimizin tüm değerlerini tanıtma fırsatı yakalanmıştır. Ayrıca Antalya Yörex, İstanbul Emitt fuarlarında yer alarak İlimizin en iyi şekilde tanıtımı yapılmıştır” şeklinde konuştu.

2021 yılında 493 bin turist ağırladık

İlimizin turizm verilerine kısaca değinecek olursak; 2022 yılı Mart sonu itibariyle turizm işletme belgeli tesis sayısı 16, yatak kapasitesi 2856, belediye belgeli tesis sayısı 102, yatak kapasitesi de 6 bin 478 olup, toplam yatak kapasitesi 9 bin 334 dür. 8 turizm yatırım belgeli otelin faaliyete girmesiyle beraber 1.919 yatağın da eklenmesiyle, 4709 nitelikli yatak arzı olacaktır. Ayrıca Turizm İşletme Belgeli SETUR Marina Mavi Bayrak ödülüne sahiptir. İlimizde, 55 A Grubu, 5 C Grubu olmak üzere toplam 60 seyahat acentesi bulunmaktadır. 2021 yılı sonu itibariyle, 126 bin 185 yabancı, 366 bin 651 yerli turist olmak üzere, toplam 492 bin 836 kişi ilimizde konaklamıştır. 2022 yılında turist sayısının artmasını bekliyoruz. Bu anlamda yılsonuna kadar ilimizde 1 milyon turist hedefine ulaşmak hatta aşmak istiyoruz. Bu açılışla ve hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle turizm bilincinin daha da gelişmesi, Turizm Haftasının Ülkemizin ve ilimizin gelişen vizyonuna katkı sunacağımı ümit ediyor, tüm Yalovalılardan bir birinden keyifli ve renkli etkinliklere katılımlarını bekliyoruz” dedi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Yalova El Sanatları Derneği tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı serinin açılışı gerçekleştirildi. Protokol mensupları Kent Müzesi’ndeki sergiyi gezerek sanatçılardan bilgiler aldılar. Hafta etkinliklerle devam edecek Turizm Haftası kutlamaları kapsamında 17 Nisan 2021 Pazar günü saat 21:00’de RDKM’de Yalova Musiki Derneği tarafından bir konser gerçekleştirilecek. 18 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 11:30’da Bahçelievler İlköğretim Okulu’nun mehter takımı öğrencileri Hersek Lagünü’nü ziyaret edecekler. 19 Nisan 2021 Salı saat 11:00’de Yalova Üniversitesi Doğa Spor Kulübü öğrencileri ile doğaseverlere yönelik Güneyköy ve Çıplakkaya arasında doğa yürüyüşü ve yamaç paraşütü gösterini yapılacak. 20 Nisan 2021 Çarşamba günü ise saat 12:00 ile 16:00 arasında Dentur Avrasya tarafından sektör temsilcileri ve Yalova Üniversitesi Doğa Spor Kulübü öğrencileri ile protokol mensuplarının katılımı ile bir tekne turu düzenlenecek.



Çok Okunanlar

2024-09-19 04:27:26