Yerel >> Yalova 77


TUTUK BAYRAKTEPE MAHALLESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU


Link [2022-03-05 18:09:40]



Bayraktepe Mahallesi’nde zeminde ki kayma birçok binanın zarar görmesine neden oluyor. Yavaş ve sinsice yaşanan bu kayma nedeni ile binalarda meydana gelen çatlaklar ise vatandaşları korkutuyor. Bazı binalar yan tarafındaki diğer binalara yaslanırken olası bir depremde yaşanacak faciayı da gözler önüne seriyor. Konuyla ilgili olarak bölgeye giden Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve ilgili birimlerin müdürleri Bayraktepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Esmer’den bilgiler aldı. Bölgede inceleme yapan ve evlerde yaşanan hasarları bizzat inceleyen Tutuk binaların kentsel dönüşüme sokulması gerektiğini ifade etti.

Tutuk, “Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalar bittiğinde rapor haline getireceğiz ve sonuca göre mahalleyle ilgili bir karar vereceğiz. Gördüğüm kadarıyla 20-30 binada oynama var. Bu oldukça tehlikeli bir durum. Bununla ilgili çözüm odaklı çalışacağız" dedi.

Mahalle Muhtarı Ahmet Esmer ise, “Yüze yakın konutta zeminde yaşanan kaymaya bağlı hasarlar var. Ama yaklaşık 10 tanesinin acil müdahaleye ihtiyacı var. Bu anlamda gerek Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve gerekse Yalova Belediyesi ile koordine içerisinde olacağız” dedi. Vatandaşlar ise evlerinde korku içerisinde yaşadıklarını ifade ederek, “Millet bir sarsıntı olduğunda evimiz yıkılır mı diye korku yaşar. Biz her gün bu korku ile yaşıyoruz. Evlerimiz yan yattı ve diğer binalara dayanarak ayakta duruyor. Bu anlamda devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştular.



Çok Okunanlar

2024-09-20 06:05:25