Yerel >> Yalova 77


TURKOVAC YALOVA’YA GELDİ


Link [2022-02-08 12:31:20]



Türkiye’nin yerli ve milli aşısı Yalova’da uygulanmaya başlandı. Yalova Devlet Hastanesi’ndeki aşı odasında ilk aşı Halil Ulusoy isimli vatandaşa uygulandı. İlk aşılamaya Vali Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray ve Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Recep Hacı da katıldı.

Hastanenin aşı odasındaki vatandaşlarla sohbet eden Vali Erol, kentte Turkovac’ın ilk uygulandığı vatandaşlardan Halil Ulusoy’u tebrik ederek, aşının hayırlı olmasını diledi.

“Vatandaşların yoğun ilgisi var”

İl Sağlık Müdürü Eray, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dünyada kendi aşısını üreten 10 ülkeden biri olduğunu anımsattı. Eray, burada yaptığı açıklamada, yerli aşıya yoğun talebin olduğunu söyledi. Dr. Eray, “Yerli ve milli olan aşımız uygulandı. Biz kendi aşısını üreten 10 ülkeden birisi olduğumuzdan dolayı gurur duyuyoruz. Türkiye, şu an itibariyle kendi aşısını üreten dünya üzerindeki 10 ülkeden bir tanesi. Bugün itibariyle ilimizde de Turkovac aşısı uygulanmaya başlandı. Vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi var. İnşallah şifa olur, vatanımız milletimiz için de hayırlı olur” diye konuştu.

Sağlık personelinin tercihi yerli aşı

Hastanede görevli sağlık personeli Münire Kurt ise beşinci doz aşısında Turkovac’ı tercih ettiğini belirterek, aşıyı yerli olduğu için tercih ettiğini söyledi. Yine 5. doz aşısı için tercihini yerli aşıdan yana kullanan sağlık personeli Esma Kumlu da yerli ve milli aşı olması nedeniyle Turkovac’ı tercih ettiklerini belirtti.



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:07:22