Yerel >> Yalova 77


TONÇER SORULARI YANITLADI


Link [2022-02-01 10:55:23]



Yalova Uğur Kurs Müdürü Abdulvahit Arslan, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel’in öğrencisi olan Yalova Afad İl Müdürü Doğan Toncer ile röportaj gerçekleştirdi.

1-) Bugün Türkiye genelinde 112 okulu ve 127 merkezi bulunan Uğur markasının, İstanbul Laleli'deki ilk dönemlerimden söz edebilir misiniz?

Afad Müdürü Doğan Toncer: -Öncelikle peygamber efendimizin bir hadisiyle başlamak istiyorum. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum hadisi ile başlamak istiyorum. Ben de bu bağlamda bir kelime öğretmiş hocalarımızın rahmete rahmana ermiş hocalarımıza rahmet sağ olanlarında ellerinden öpüyorum. Uğur dershanesi o dönemde eğitime katkı veren Sayın Enver hocamın ellerinden öpüyorum. Aynı zamanda geometri öğretmeni Rüştü hocam vardı Sait gürsoy hocama selamlarımı iletiyorum. Ben Gaziosmanpaşa Plevne Lisesi mezunuyum. O dönemlerde dershaneler sadece Fatih ve Laleli civarlarında vardı. Bizim kendi semtlerimizde yoktu. Lalelide sadece 2 dershane vardı benim için en önemlisi Uğur Dershanesiydi. Biz de büyüklerimizin ağabeylerimizin ablalarımızın tavsiyesiyle Uğur Dershanesini seçtik. Sayın Enver hocamda bilir Gaziosmanpaşa’dan kalkan minibüsler eskiden Kaleiçine gelirlerdi. Kaleiçinde İstanbul Büyükşehir Belediyesini geçince evlendirme dairesinin oradan iner GençTürk caddesinden aşağı doğru yürürdük. Uğur dershanemiz gençtürk caddesinin en sonunda Laleliye kavuşmadan birkaç bina kadar soldaydı hatırladığım kadarıyla 5 katlı bir binaydı. Son 2-3 katı dershaneydi biz orada eğitimimize başladık. Üniversite hazırlığımıza 2 sene boyunca devam ettik.

2-) Enver bey nasıl bir öğretmendi? Birlikte anılarınız varsa aktarabilir misiniz?

Afad Müdürü Doğan Toncer: Enver hocamı 35-36 geçmesine rağmen çok net hatırlıyorum kendisini. Çok disiplinli aynı zamanda çok babacan bir öğretmen profili vardı. Derslerinde korkuyla değil sevdirerek eğlendirerek anlatırdı bizlerde o sayede derserine şevkle girerdik ve öğrenme azmimizi arttırdı. Çok teknik sayısal öğrenci olmamama rağmen bana kattıklarını halen günlük hayatımda kullanıyorum. Kendisini her zaman bu doğrultuda kendime örnek alırım. Bir gün ders başlamadan önce sınıf isimlerinin yerlerini değiştirmiştik Enver hocam derse girdikten 5 dakika sonra farklı sınıfta olduğunu fark etti ama biz o kadar güzel ders dinliyorduk ki durumu bizlere çaktırmadan dersine devam etmişti.

3-) Üniversiteye hazırlık sürecinde Uğur'un size nasıl katkıları oldu?

Afad Müdürü Doğan Toncer: Kesinlikle o dönemde dershane erişimi ve ulaşması çok zordu. Biz de çevremizde ailemizin ön görüsü sayesinde şanslı öğrencilerdik bu imkanı kullandık. Kesinlikle akademik başarı, dersi severek öğretme hoşgörülü saygılı sevgili ve rehberlik, önderlik açısından benim üniversiteye adım atmamda çok büyük yeri oldu.

4-) Başarılarınızın temelini oluşturan etkenler nelerdir?

Afad Müdürü Doğan Toncer: Kesinlikle planlı çalışıyor olmam. Çok çalışmak önemli değil planlı ve düzenli çalışıyor olmamdı. Ben de o dönemde ve hayatım boyunca planlı ve programlı çalışmayı tercih ettim ve hayatımı böyle sürdürdüm.

5-) Uğur dershanesinin ilk öğrencilerinden biri olarak oğlunuzun da şu an bir Uğurlu olması gurur verici. Oğlunuza ve üniversite sınavına hazırlanan diğer öğrencilere neler tavsiye edersiniz?

Afad Müdürü Doğan Toncer: Ben yaklaşık 35 yıl önce bir Uğur Dershanesi öğrencisi olduğum süre zarfında o gün de gurur duydum bu günde gurur duyuyorum. Oğlumunda burada sizler tarafından sağlanan imkanlar dolasıyla çok mutluyum hakikaten çok mutluyum. Babasının izinden giden bir öğrenci profili olduğu için çok mutluyum. İnşallah bu hizmeti senelerce devam ettirmenizi istiyorum.



Çok Okunanlar

2024-09-20 11:42:20