Yerel >> Yalova 77


ŞEHİT POLİSLER DUALARLA ANILDI


Link [2022-04-09 12:07:39]



Türk Polis Teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Yalova Şehir Mezarlığı’nda yer alan Yalova Polis Şehitliği’nde bir tören düzenlendi. Törene Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, eski Yalova Milletvekili Şükrü Önder, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Lâçin, Yalova Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz, kurum müdürleri, şehit aileleri ve gaziler ile Yalova Emniyet Müdürlüğü teşkilatı mensupları katıldı.

“Rahmet ve şükranla anıyoruz”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yalova Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Ömer Ali Çınar bir konuşma gerçekleştirdi. Çınar, “Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın güven ve huzuru için gözünü kırpmadan canını feda eden kahraman şehitlerimiz. Teşkilatımızın kuruluşunun 177. yılında sizleri rahmet ve şükranla anıyoruz. Hatıralarınızı sonsuza kadar yaşatacağız. Sizler kanınızı ve canınızı vererek şehitlik mertebesine ulaştınız. Ne mutlu sizlere ki en yüce makamın sahibi oldunuz. Allah katında en büyük rütbeye eriştiniz. Kanlarınızla bayrağı bayrak, canlarınızla toprağımızı vatan yaptınız. Şimdi şan ve şeref dolu tarihimizin onur huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Geride bıraktığınız yakınlarınıza devletin şefkat eli uzanıyor, uzanmaya devam edecektir. Gözünüz arkada kalmasın, ruhunuz şad olsun” dedi.

Dua ve çiçeklerle anıldılar

Konuşmanın ardından Yalova Merkez Camii İmam Hatibi Niyazi Atmaca ile Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk dualar okudu. Duaların ardından şehit polislerin mezarlarına protokol mensupları tarafından karanfiller bırakıldı. Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, şehit aileleriyle de bir süre sohbet etti.



Çok Okunanlar

2024-09-19 19:31:36