Yerel >> Yalova 77


MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM VERİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ


Link [2022-01-22 23:21:31]



İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mikro ve küçük işletmelere destek paketlerinin de değerlendirildiği toplantıda ‘Yalın Enstitü’ çalışmaları da masaya yatırıldı. Toplantıda, bölgesel kariyer ve istihdam fuarına Yalova’nın katılacağı bildirildi. Yalova İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Yalova İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yılın ilk oturumunu gerçekleştirdi.

Vali Muammer Erol başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Yalova Belediye Başkanlığını temsilen Başkan Yardımcısı Naim Ardıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Aydın Bakoğlu, Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin, TÜRK-İŞ Temsilcisi Murat Şahin, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, TİSK temsilcisi İlhan Türkmen, HAK-İŞ Temsilcisi Nebi Karagöz, MARKA Temsilcisi Murat Özkan, Yalova Üniversitesi’ni temsilen Prof. Dr. H.Yunus Taş ve Prof. Dr. Ersin Kavi, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, KOSGEB İl Müdürü Hakan Ulusu ve kadın derneklerini temsilen Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Emine Yüksekol katıldı.

İstihdamla ilgili birçok konu görüşüldü

Toplantıda KOSGEB tarafından mikro ve küçük işletmelere yönelik hızlı destek programı tanıtıldı. Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir izledikleri istihdam stratejilerinden ve yol haritalarından bahsetti. Özdemir, “Meslek Lisemizle yapılan protokol çerçevesinde iş garantili meslek eğitiminin Türkiye’de örnek uygulamalarından birini burada gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Yalın Enstitü ile kurmuş olduğumuz Yalın Model Fabrika süreciyle öğrenci kardeşlerimize piyasadaki gerçek sanayi ve üretim anlayışının pratiğini kazandırıyoruz” diye konuştu.

Ayrıca Yalova Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ersin Kavi tarafından Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı’nın organizasyonunda “Yetenek Her Yerde” temasıyla 25-26 Mart 2022 tarihleri arasında Yalova’nın içinde olduğu bölgesel bir kariyer ve istihdam fuarı düzenleneceği belirtildi.

İlin verileri değerlendirildi

Son bölümde 2021 yılında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda alınan kararlar doğrultusunda yapılan faaliyetlerin değerlendirmesi, ilin mesleki eğitim ve istihdam verileri, mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, mesleki eğitim protokolleri ve aktif işgücü programları hakkında yapılan sunumun ardından kurul üyelerinin görüş ve önerileri alındı.



Çok Okunanlar

2024-09-20 13:40:23