Yerel >> Yalova 77


HAZİNE ARAZİLERİ ÜRETİME KAZANDIRILACAK


Link [2022-02-18 07:19:05]



Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ümit Yılmaz, bakanlık tarafından hayata geçirilen uygulama hakkında Yalova kamuoyunu bilgilendirdi. Yılmaz, ilaç ve kozmetik sektöründe yoğun kullanılan lavanta, gül, adaçayı, kekik ve çörek otu başta olmak üzere 139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi için Hazine taşınmazlarının rayiç bedelin binde biri üzerinden kiraya verileceğini söyledi.

Hazine taşınmazları üzerinde gerçekleştirilecek tarımsal faaliyetlerin artırılması ve yerli üretimin desteklenmesi için üreticiye çağrıda bulunan Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ümit Yılmaz, özellikle kadın girişimciler ile 18-40 yaş arası genç çiftçilere seslenerek bu fırsattan faydalanmalarını istedi. Konuyla ilgili bakanlığın açıklamasında ise, “İlaç ve kozmetik sektöründe yoğun kullanılan lavanta, gül, adaçayı, kekik ve çörek otu başta olmak üzere 139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi için Hazine taşınmazlarını rayiç bedelin binde biri üzerinden kiraya vermeye devam ediyoruz.” denildi.

Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ümit Yılmaz, “Yürütülen faaliyet çerçevesinde 2022 yılında ise 20 milyon metrekare Hazine arazisi, tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi amaçlı kiraya verilmek üzere ilana çıkarılacak. Bu kapsamda özellikle kadın girişimciler ile 18-40 yaş arası genç çiftçiler teşvik edilirken; ziraat mühendisleri, ziraat teknisyenleri, taşınmazın bulunduğu yerde ikamet edenler ya da kayıtlı olanlar, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı tıbbı aromatik ya da süs bitkisi yetiştiricileri, tarımsal amaçlı birlik kooperatifleri gibi üretici örgütleri kiralamada öncelik hakkına sahip olacaklar” dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 07:30:10