Yerel >> Yalova 77


“ESNAFA KAZANIMLAR SAĞLAYAN BİR ODA OLACAĞIZ”


Link [2022-02-26 10:33:46]



Yapılan kongre sonrasında YESO başkanı seçilen Necati Erbul çalışmalara hızlı başladı. Esnafın sorunlarına çözüm üretecek ve esnafa nefes aldıracak birçok projelerinin olduğunu dile getiren Erbul, genç ve dinamik bir kadroya sahip olduklarını ifade etti. Ekibi ile çalışmalara hemen başladıklarını vurgulayan Erbul, “Öncelikle seçim süreci boyunca centilmence seçim çalışmalarını yürüten, önceki dönem YESO Başkanı’mız İsmail Mutlu’ya, uzun yıllar kendisine yönetim kurulu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde refakat eden Ertuğrul Hacısalihoğlu’na ve kendilerinin yönetim kurulu adayı olan esnaf arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunarım. Bu oda tüm esnaflarımızın odası. Seçim bitti ve şimdi, o bize oy verdi bu bize oy vermedi diye ayrım yapmadan, tüm esnafımızın menfaatine çalışma vakti. Esnafımız, bize teveccüh gösterip başkanlığı layık gördü. 22 senelik bir yönetim anlayışı değişti. Yükümüzün ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Ama bu yükün altından kalkabilecek potansiyelimizin olduğunun da farkındayız tabi ki. Bu farkındalık ile çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bir kurumun idaresi, sadece bir başkan ile olamaz. Başkan eğer arkasında güçlü, çalışkan, dinamik bir yönetim ekibi var ise başarılı olabilir. Görevi devir alır almaz, hemen yönetim kurulumuz ile toplandık.

Zaten seçim öncesinde, gelecek için stratejik planlamamızı yapmıştık. Çok şükür görev bize nasip oldu ve şimdi planladığımız takvimimize göre çalışmalarımızın başladık. Yönetim kurulu arkadaşlarımız, sadece toplantıdan toplantıya odaya gelmeyecekler. Kendi içimizde görev paylaşımlarını yaptık, ekipler oluşturduk ve bu ekipler kendi görev sorumlulukları doğrultusunda eş zamanlı olarak çalışmalarına başlıyorlar. Sürekli esnafımız ile istişarede olacak ve onlardan gelecek talepleri anlık olarak değerlendirmeye alacağız” dedi.

Her esnafın tanıtım kartı olacak Oda olarak bir çok özel kurumla da indirim ve işbirliği protokolleri imzalayacaklarını dile getiren Erbul bu anlamda her esnafa bir, “Esnaf Sicil Kartı” verileceğini ve esnafların bu kartları göstererek indirimlerden ve avantajlardan faydalanabileceklerini söyledi. Erbul açıklamasında, “Çalışmalarımıza ilk olarak Esnaf Sicil Kartlarını yenilemek üzere start verdik. Çok kısa süre içerisinde tüm üye esnafımıza, sicil kimlik kartlarını bizzat kendimiz uğrayarak teslim edeceğiz. Şuan söz verdiğimiz gibi hastane ve spor kuruluşları ile indirim protokolü yapmak üzere görüşmelerimizde son aşamaya geldik. Çok kısa zaman içerisinde ilgili kurumlar ile yapılan protokolleri esnafımıza duyuracak ve yararlanmalarına hazır hale getireceğiz” dedi.

Sosyal medyayı aktif kullanacağız

Teknolojiyi takip eden ve kullanan bir oda oluşturacaklarını da dile getiren Erbul, sosyal medyayı aktif kullanacaklarını söyledi. Odanın sosyal medya hesabından sürekli yapılanların paylaşılacağının altını çizen Erbul, “ Odamıza ait web sitemizi kurumsal, işlevsel ve bilgilendirici hale dönüştürmek üzere çalışmalara başladık. Çok kısa süre içinde, bilgiye kolay ulaşılabilecek, şeffaf, yalın ama içerik olarak dopdolu bir web sayfasını kullanmaya başlayacağız. Web sitemizde, Esnaf ve sanatkarımız, meslek bölümlerine ayrılarak tanıtılacak. Sanal Esnaf Rehberi oluşturulacağız, her esnaf kendi şifresiyle portala girecek, ihtiyacı olan (Esnaf Oda Kayıt Belgesi, İmza Sirküleri, Esnaf Sicil Belgesi vb.) belge ve evraklara ücretsiz ulaşacak, barkodlu indirebilecek, resmi işlerini hızlandıracak. Yani üyelerimiz odaya gelip imza için başkan aramayacak. Esnafımız odamıza çayımızı kahvemizi içmeye gelsin, sohbet edelim, varsa derdini anlatsın, evrak işlerini ise digital olarak işini gücünü aksatmadan halletsin istiyoruz” diye konuştu.

Fuarlar takip edilecek Esnafların gerek mesleki gelişim ve gerekse yeniliklerden haberdar olmasını sağlamak amacıyla fuarların da takip edileceğini sözlerine ekleyen Erbul, “Bir yandan da güncel fuarları takip ediyoruz. Esnaflarımız ile istişare halinde olup, kendilerinden gelecek taleplere istinaden, çağımızın yeniliklerine uygun, işlevselliği kolaylaştıracak, yeni öğrenmelere, esnafımızın iş yapışında gelişimine katkı sağlayabilecek fuarlara katılımları organize edeceğiz. Bu doğrultuda ile alakalı yönetim kurulundan 2 arkadaşımızı görevlendirdik ve bu konuda çalışmalarını yürütüyorlar” şeklinde konuştu.

Kazanan esnaf olacak Görev süresi içerisinde esnafın menfaatlerini her zaman önde tutacağının da altını çizen Erbul, “Tüm projelerimizi stratejik plan takvimimize uygun olarak hayata geçireceğiz. Yalova esnafı çalışmalarımızı yakından takip edebilecek, attığımız her adımdan haberleri olacak, farkındalık yaratarak, esnafımızın her türlü çalışmamızdan artı yönde faydalanmasını sağlayacağız. Seçim zamanı kendimize şiar edindiğimiz bir sloganımız vardı; sözümüz söz, esnaf kazanacak” dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 07:31:07