Yerel >> Yalova 77


AZİZ MİLLETİN DİRİLİŞ DESTANI


Link [2022-03-16 15:19:38]



Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Yalova Termal Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen anma programında İstiklal Marşı’nın kabulü kutlanırken Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ise yâd edildi.

Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol ile kamu kurum ve kuruluşu müdürleri ve temsilcileri ile öğrenciler programa katıldı.

Yalova Termal Fen Lisesi Okul Müdürü Cihat Cem Akıncı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Müdür Akıncı, “Mehmet Akif Ersoy, ‘O şiir bir daha yazılamaz, onu kimse yazamaz, onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak, görmek lazım’ demişti. ‘O şiir artık benim değildir, milletimin malıdır’ diyerek de safahatına almamıştır. Yine İstiklal Şairimizin, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı’nı yazdırmasın’ diyerek o dönemdeki ülkemizin, milletimizin çektiği ızdırapları, hissiyatı en derin şekilde içimizde yaşamamıza sebep olmuştur. Konuşmama son verirken hem bu yüce destanı yazan Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’u hem de İstiklal Marşı’nın yazılmasına sebep olan binlerce kahramanımızı rahmetle anarken, son sözü yine Akif’in dizeleriyle bitirmekte fayda var. ‘Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal, olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal, ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal, hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, hakkıdır, hakka tapan milletimin istiklal” dedi.

Dereceye giren öğrencilere hediye verildi

Programda İstiklal Marşı’nı ezbere okuma, slogan ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokullar arası İstiklal Marşı’nı Ezbere Okuma Yarışması’nda birinci olan Altınova Vakıfbank İlkokulu öğrencisi Belinay Günhan, ikincilik elde eden Çiftlikköy Gazi Abdurrahman İlkokulu öğrencisi Naz Hasanoğlu ve üçüncü olan 19 Temmuz İlkokulu öğrencisi Yusuf Ensar Kale’ye ödüllerini ve hediyelerini Yalova Valisi Muammer Erol takdim etti. Ortaokullar arası slogan yarışmasında dereceye girerek birinci olan Özel Uzmanlar Ortaokulu öğrencisi Ayliz Örs ile ikincilik elde eden Termal Akköy Ortaokulu öğrencisi Ela Naz Tasasız’a ödüllerini Yalova Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski takdim etti. Liseler arası mektup yarışmasında birincilik elde eden Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rabia Birlik ve ikinci olan Çiftlikköy AKSA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Kaya’ya ödüllerini Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk verdi. Mektup yarışmasında üçüncü olan Altınova Bülent Özyürük Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Sudenur Çağlayan ödülünü Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol’un ellerinden aldı.

Konuşmaların ve hediye takdimlerinin ardından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Yalova Termal Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ile son buldu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 04:09:34