Yerel >> Vanda Haber


Yılın ödülü Vanlı Doktor aldı


Link [2022-03-15 00:34:19]



14 Mart Tıp Ödülleri Sahiplerini Buldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde Tıp ödüllerini sahiplerine verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı şahsı, milleti adına kutladı.

Salgın döneminde sağlık sisteminin ayakta tutulması için gece gündüz gayret gösteren hekimler ile sağlık çalışanlarının tamamına şükranlarını sunan Erdoğan, aynı şekilde yerli aşı TURKOVAC’ın geliştirilmesi başta olmak üzere ülkeyi uluslararası alanda öne çıkartan pek çok başarıya imza atan hekimleri, araştırmacıları tebrik etti.

14 Mart Ödülleri

Programın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 14 Mart Tıp Bayramı Ödülleri verildi.

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli 14 Mart Bilim Büyük Ödülü’ne, İstanbul Fatih İlçe Sağlık Müdürü Dr. Melek Nur Aslan da 14 Mart Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

14 Mart Yılın Başhekimi Ödülü’nü Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel,

14 Mart Yılın Hekimi Ödülü’nü de Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş aldı.

Ayrıca Kovid-19 salgınıyla fedakarca mücadele eden sağlık çalışanlarını temsilen Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sağlıkçılara hediye takdim edildi.

Sağlık çalışanlarına “Sevgili Merhamet” adlı mektubu yazan Mert Efe Uzun’a da hediye verildi.

İLGİLİ HABERLERİ OKU

BÜYÜKŞEHİR, ‘TIP BAYRAMI’NDA SAĞLIK ÇALIŞANLARINI AĞIRLADI

Van Büyükşehir Belediyesi, ’14 Mart Tıp Bayramı’ nedeniyle kentte görev yapan sağlık çalışanlarını akşam yemeğinde ağırladı.

Kocaeli Dostluk Parkında bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Uslu, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer, Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nuri Bekiroğlu, ilçe sağlık müdürleri, hastane yöneticileri ile kentte görev yapan sağlık  çalışanları katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel,  programa katılan sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, '14 Mart Tıp Bayramlarını kutladı.

Hekimliği insanlık tarihiyle birlikte var olan bir meslek olduğunu belirten Çelikel, "Pandemide bunun kıymetini ziyadesiyle gördük. Cefakâr bir şekilde bütün sağlık çalışanlarımız elini taşın altına koydu. Hepinizden Allah razı olsun. Bunu tüm samimiyetimizle söylüyoruz. İyi ki varsınız. İnşallah daha nice tıp bayramlarında sizlerle birlikte oluruz. İnşallah sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin olmadığı ya da en azından minimize olduğu günler bizi bekliyor. Bu anlamda yasal çalışmalar da yapılıyor. Tabi bu biraz zihniyet meselesi. Ben tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını tekrar kutluyorum. Daha güzel bayramlar geçirmeniz temennisiyle hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Program, canlı müzik eşliğinde yenilen akşam yemeği ve katılımcılara karanfil takdiminin ardından sona erdi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 23:35:07