Yerel >> Vanda Haber


VEDAŞ Van’daki Yüksek Faturalar İçin neler söyledi?


Link [2022-01-26 12:33:59]



Türkiye’de olduğu gibi Van ve bölge illerde de elektrik konusundaki tartışmalar devam ediyor. Yeni yılla birlikte artan elektrik faturaları başta olmak üzere elektrikteki kalite, bölgedeki kaçak elektrik algısı gibi birçok konu konuşulurken, öncelikle VEDAŞ’ın bölgeye hitap ettiğinin altını çizen Okutucu, iklim koşullarına rağmen yatıkları çalışmaları anlatarak, yüksek faturalar için nereler söyledi?

VEDAŞ’ın idaresindeki elektrik dağıtımı ve yeni yatırım süreci devam ederken Türkerler Enerji eliyle yönetilen kentin elektrik dağıtımı sürecini Bölge Müdürü Emrullah Okuducu, Şehrivan aracılığı ile paylaştı.

"YÜKSEK FATURALAR İÇİN VEDAŞ NE DİYOR?"

 Elektrik faturalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Okuducu, “Fatura miktarları dağıtım şirketinin sorumluluğunda olan bir husus değildir. Biz elektriği dağıtırız, sayaçları takarız, sayaçlarımız Sanayi Ticaret Bakanlığımızın mührüyle mühürlüdür. Oradaki kullanım miktarını tamamen tüketicinin kullanım alışkanlıkları belirler. Vatandaş ne kadar kullanıyorsa bizim görevimiz onu düzenli ve sağlıklı bir şekilde EPDK’nın istediği standartlarda ölçebilmektir. Dolayısıyla bizim buradaki sorumluluğumuz bu kadardır. Ondan sonraki süreçte çok gelmesine ilişkin tasarruf tedbirlerine uymak gerekiyor. Bunun için de önerimiz tasarruflu ev cihazlarına yönelmek gerekiyor. Özellikle çok fazla elektrik çeken elektrikli cihazlardan uzak durmak lazım veya bunları sınırlandırmak gerekiyor. Bu konuda bizim de Enerji Bakanlığı’nın da yayınladığı tasarrufla ilgili öneriler var. Enerjimizi verimli ve tasarruflu kullanırsak faturamıza da bu yansıyacaktır.” ifadelerine yer verdi. KAYNAK: Şehrivan Gazetesi



Çok Okunanlar

2024-09-22 00:28:46