Yerel >> Vanda Haber


Van’da yaşanan cinayet olayında flaş gelişme!


Link [2022-01-31 15:13:34]



Son dakika gelişmesi ile İpekyolu ilçesinde, Veysel Coşkun (65) ile eşi Zeynep Şengüler'i (47) silahla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınan Mehmet Veysi Şengüler (50), çıkarıldığı Van Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından “Tasarlayarak Adam Öldürme” suçundan tutuklandı.

Olay günü

Olay, 29 Ocak 2022 Cumartesi saat 15.30 sıralarında İpekyolu ilçesindeki Defterdarlık Caddesi'nde meydana gelmişti. Araçta bir kişinin kulağı kesik ve silahla vurulduğu ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edilirken, yapılan incelemede araçtaki cansız bedenin Veysel Coşkun'a ait olduğu belirlendi.

KADIN YARALI BULUNMUŞTU

Ayrıca aracın yaklaşık 30 metre uzağında Zeynep Şengüler ise yaralı olarak bulunmuştu. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralı kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri cinayet şüphelisi olan Zeynep Şengüler'in eşi Mehmet Veysi Şengüler'i olay yerine yakın yerde ruhsatsız silahıyla yakalayarak gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan Mehmet Veysi Şengüler, çıkarıldığı Van Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

 

"Öldürdükten sonra kulağını kestim"

Eşini sokak ortasında öldüren ve öğretmen olduğu öğrenilen Mehmet Veysi Şengüler'in ise emniyetteki ifadesine ulaşıldı. Eşi tarafından aldatıldığını düşündüğü için plan yapıp saldırıyı gerçekleştirdiğini söyleyen Mehmet Veysi Şengüler, uzunca bir süredir öldürme planı yaptığını aktardı. Şengüler, “Ruhsatsız silah aldım. Eşimin adına sahte sosyal medya hesabı oluşturdum, sonrasında da adamı takip ettim. Veysel Coşkun'u öldürdükten sonra da kulağını kestim” dedi.

Öte yandan, Adli Tıp Kurumu Van Şube Müdürlüğündeki otopsi işlemleri tamamlanan Veysel Coşkun'un cenazesi Tuşba ilçesinde, Zeynep Şengüler'in cenazesi ise memleketi Bitlis'in Hizan ilçesinde toprağa verildi.

DİĞER HABERLERİ OKU

Van'da güpegündüz sokak ortasında 2 kişiyi öldüren şahıs yakalandı

Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde güpegündüz sokak ortasında eşini ve bir adamı öldüren şahıs, polis ekiplerince yakalandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü bugün İpekyolu ilçesi Defterdarlık Caddesi üzerinde bulunan bir araçta ateşli silahla başından vurulan V.C. isimli şahıs ile aracın yaklaşık 30 metre yakınında vücudunun çeşitli yerlerinden ateşli silahla vurulan Z.Ş. isimli kişinin öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

 

Silahlı saldırgan eşi çıktı

Açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince olayın şüphelisinin kimlik tespiti ve yakalanmasına yönelik yaptığı çalışmada, olayın şüphelisinin maktule Z.Ş.’nin eşi M.V.Ş. isimli şahıs olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Açıklamanın devamında, "Şüpheli şahıs yapılan çalışmalar sonucu olay yerinden kaçmak için kullanmış olduğu araç içerisinde olayda kullanılan 7.65 mm çaplı silahla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şahsın kullanmış olduğu araçta ve ikametinde yapılan aramalarda; olayda kullanılan tabancaya ait 3 adet şarjör ve şarjörlere basılı toplam 19 adet 7.65 mm çapında fişek, kutu içerisinde 43 adet 7.65 mm çapında fişek, 1 adet av tüfeği ve tüfeğe ait 4 adet şarjör, av tüfeğine ait 40 adet dolu fişek, 1 adet avcı bıçağı, 1 adet çakı ele geçirilmiştir. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasına yönelik soruşturma devam etmekte olup, gözaltına alınan şüpheli şahıs işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilecektir" denildi.



Çok Okunanlar

2024-09-21 19:57:07