Yerel >> Vanda Haber


Van’da öğrenci ve hastaların ulaşım çilesi


Link [2022-03-28 15:13:25]



Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve üniversite yerleşkesinde bulunan Nedim Odabaşı Tıp Merkezi Hastanesinde büyük sorunlarından biri olan toplu ulaşım sorunu mağduriyet oluşturmaya devam ediyor.

Pandemi nedeniyle bir buçuk yıl uzaktan yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin ardından alınan kararla örgün eğitime geçen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğrencilerin ulaşım çilesi bitmek bilmiyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin yılardır bitmeyen toplu ulaşım çilesi hal devam ediyor. Araçlarının yetersizliği nedeniyle sabah ve akşamları uzun kuyruklar oluşuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van YYÜ öğrencisi serhad isimli vatandaş, “Van’da YYÜ’de okuyan öğrenciler olarak ulaşım altyapısını yetersiz buluyoruz. Koyun sürüsü gibi insanların doldurulması, araçların çok az sayıda bulunması, bazı saatlerde araçların bulunmaması Van’ı bir öğrenci şehri olmaktan çıkarmıştır. Bize dayatılan bu durumu kabul etmiyoruz. Öğrenciler olarak cimere toplu bir şekilde şikayette bulunuyoruz. Bu durumu kabullenmeyen öğrenciler olarak sizinde desteğinizi bekliyoruz” dedi.

vanbasin



Çok Okunanlar

2024-09-20 15:48:54