Yerel >> Vanda Haber


Van’da lav silahı ele geçirildi! Mayıs ayı verileri açıklandı


Link [2022-06-01 15:27:57]



Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca 30 Mayıs 2022 tarihinde PKK/KCK terör örgütüne ait sığınak, barınak ve depoların tespit edilmesi maksadıyla Çaldıran ilçesi kırsalında Şehit Jandarma Onbaşı Mustafa Gökdal Operasyonu'nun icra edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Operasyon neticesinde 2 adet basma düzenekli EYP, 1 adet patlamamış top mermisi, 1 adet kullanılmış lav silahı ve çok sayıda malzeme ele geçirilmiştir. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele çerçevesinde yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

İLGİLİ HABERLERİ OKU

Mayıs ayında 390 terör operasyonu: 12 tutuklama

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca 2022 yılı Mayıs ayı içerisinde terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yapıldığı belirtilerek, “Terörle mücadele harekatı bünyesinde 390 küçük ve orta çaplı operasyon icra edilmiş, bu operasyonlardan 3 adet AK-47 Kalaşnikov piyade tüfeği, 1 adet kullanılmış lav silahı, 1 adet tabanca, 3 adet EYP (el yapımı patlayıcı), bin adet piyade tüfeği mühimmatı, 95 adet tüp, 3 adet jeneratör, 2 adet televizyon ve çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

‘6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet, Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütüne Bilerek İsteyerek Yardım/Yataklık Etmek, Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ suçlarından PKK/KCK terör  örgütünden 26, DEAŞ terör örgütünden 4 olmak üzere 30 şahıs hakkında TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince adli işlem yapılmış olup 12’si tutuklanmıştır. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele bünyesinde yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

UYUŞTURUCU HABERLERİNİ OKU

Van’da 27 kilo 100 gram eroin ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde haksız kazanç sağlamak amacıyla uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürüten şahıs/şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan çalışmalar neticesinde, Tuşba ilçesinde tespiti yapılan bir ikamette narkotik dedektör köpeği Zeus ile yapılan aramada 27 kilo 100 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir. Elde edilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak gözaltına alınan 5 şüpheli şahıs, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecektir” denildi.



Çok Okunanlar

2024-09-19 04:50:41