Yerel >> Vanda Haber


Van'da kaç yer ulaşıma kapandı! Sayı netleşti


Link [2022-03-12 15:53:45]



Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray'da 74, Başkale'de 73, Çaldıran'da 12, Çatak'ta 115, Erciş’te 2, Gevaş’ta 13,Gürpınar 62, İpekyolu’nda 2, Muadiye’de 9 ve Özalp ilçesinde 12 olmak üzere toplam374 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Bitlis, Muş ve Van ın Güney kesimleri ile Hakkari çevrelerinde kar yağışlarının aralıklı olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca bölge genelinde özellikle Hakkari çevrelerinde kuvvetli rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. RÜZGAR: Rüzgarın güneyli yönlerden orta, yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.  

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR: Hakkari çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara(buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 23:36:17