Yerel >> Vanda Haber


Van’da en güzel 8 Mart mesajları


Link [2022-03-08 11:53:18]



Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez'in "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Mesajı

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü” hayatın temel alanları olan eğitim, sağlık, ekonomik ve sosyal hayatta, kadınlarımızın fırsat eşitliğine sahip olma hakları konusunda yapılan çalışmaların gereğini ve önemini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır.

Bir memleketin, nüfusunun yarısını oluşturan kadınların gücünü kullanmaksızın refaha ulaşılabilmesi ve sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlaması mümkün değildir.

Tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde statüsü hep tartışılan kadınlar, Aziz Milletimizin tarihinde ise, anne, kardeş ve eş olarak, hep hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur.

Şunu çok iyi biliyoruz ki; toplumsal huzurun temini  bir annenin, bir eşin kalbindeki huzurla alakalıdır. Kadınların hayatın tüm alanlarında etkin bir şekilde varolmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle; kadına şiddetin son bulduğu güzel günler temennisi ile başta şehit ve gazi yakını kadınlarımız olmak üzere sevginin, şefkatin ve fedakârlığın sembolü olan bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

*************************************************************************************************

Başkan Akman’dan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temelini sevgi, fedakarlık ve hoşgörünün sembolü olan kadınların oluşturduğunu söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, kadınların toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası, toplumun yapıtaşını oluşturan ailenin temel unsuru olduğunu söyledi. Zengin medeniyetimizin inşasında en az erkekler kadar kadınların da rolü ve emeğinin büyük olduğunu vurgulayan Başkan Akman, “Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Kadının, gelecek nesilleri yetiştiren özelliği ile değeri ölçülemeyecek kadar önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Başkan Akman, “Kadınlar, yaşamımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan, en değerli varlıklarımızdır” ifadelerini kullandı.

“Ne acıdır ki günümüzde kadın ve şiddet kelimeleri birlikte kullanılıyor” diyen Başkan Akman, “Kadına şiddet, insanlığa ihanettir. Bir anne, eş ve evlat olan kadın, hepsinden önce bir insandır. Aslında insana yapılan her türlü şiddetin karşısındayız. Bu duygularla özverinin, sevginin ve asaletin kaynağı olmuş başta şehit ve gazi anneleri ile eşleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

************************************************************************************

Başkan Aslan’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Aslan, mesajında, “Kadınlar bizim yarımızdan fazlasıdır. Onlar vefakardır, cefakardır, sabrın ve sebatın adıdır. Kadınlarımız, hem annelerimiz hem eşimiz, dostumuz ve çocuklarımızın anneleridir. Cennet onların ayakları altındadır. Onlar birer çiçektir. Onlara bakmayı, gözetmeyi, kollamayı, koklamayı bilmek gerekir. İnsanlığın var oluşundan bu yana uygarlığın gelişmesindeki en büyük görevi kadınlar üstlenmiştir. Kadınlarımız geleceğimizdir. Çocuklarımızı besler, eğitir, gözetir ve ömür boyu korurlar. Onlar, karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir.

Çocuğu ve sevdiği erkek için dünyanın en güzel kucağına sahiptir. Onlar zekidir, sevdiği erkeği vezir eder. Dünya kadınlarının ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

*************************************************************************

Başkan Berge: “Kadın, karşılıksız sevginin adıdır”

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Berge, mesajında, “Hayatın ta kendisi olan kadındır. Toplumumuzun temel taşını oluşturan kadınlarımız, yaşamın ana unsurudur. İnsan evladının yaşamının başlamasından sona ermesine kadar olan tüm süreçlerde büyük bir rol oynayan kadınlarımızdır. Büyük emekler vererek hayata tutunmamızı sağlayan kadınlardır. Aile ve toplum yapısının temel direği kadınların, toplumsal hayatın her alanında etkinlik alanlarının arttırılması büyük önem taşımaktadır. Kadın girişimciliğinin sonuna kadar desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Kendi ayakları üzerinde durabilen, üreten ve çalışan kadınlar ülkemizin gelişmesini sağlamaya devam edecektir. Güçlü kadın, güçlü toplum demektir. Meslek sahibi olmuş ve kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmış kadınlar, ülkemizin refah seviyesinin önemli bir göstergesidir. Karşılıksız sevginin, fedakarlığın ve merhametin timsali olan kadınlardır. Sabrın ve özverinin sembolü olan kadınlarımızdır. Tüm insani değerlerimizi bizlere ilmek ilmek işleyen kadınlarımızdır. Hepimizin ilk öğretmeni ve gelecek nesillerimizin güvencesi olan kadınlarımıza minnettarız. Annelik gibi dünyanın en kutsal görevini üstlenen kadınlarımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta esnaf ve sanatkar kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-21 03:11:21