Yerel >> Vanda Haber


Van’da en güzel 23 Nisan Mesajını kimler verdi


Link [2022-04-23 09:53:24]



Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

 

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. yılını kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM, milli mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ve nihayetinde Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin en önemli adımlardan biri olmuştur.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü dünyadaki tüm çocuklara bayram olarak armağan etmiştir.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır.

 

Bu anlamlı günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Gazi Meclisimizin açılışının 102. yılını, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Başkan Tanış'tan 23 Nisan mesajı

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tanış, mesajında, milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

1920 yılının Türk milletinin bağımsızlık ve ulusal egemenlik mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başkan Tanış, şunları kaydetti:

“Tarih boyunca, birlik ve beraberlik sayesinde her türlü zorluğun üstesinden gelen Aziz Milletimizin, egemenlik ve bağımsızlığının tezahürü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 102'nci kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz. Milletimizi ortak bir hedef etrafında bir araya gelerek birleştiren bugün, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur. Çocuklarımıza armağan edilen bu bayram gelecek nesillere verilen önemin ve güvenin de simgesi olmuştur. Bu nedenle çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmek, geleceğe hazırlamak hepimizin ortak hedefidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, sevgi dolu yürekleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın, aziz milletimizin ve değerli Gürpınarlı hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum."

İpekyolu Kaymakamı Ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı:

"Bugün, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasimizin çatısı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 102. yıldönümünü kutluyoruz. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın, bu bayramın nesilden nesile aktarılmasının teminatı olan çocuklarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Milletimizin İstiklal Mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, dünya uluslarına örnek olmuştur. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları bu güçle yarınlarımıza ışık tutacak, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli görevler üstlenecektir.

Bu bilinç ve irade ile Milletimizi ortak düşünce ve değerlerde buluşturan, Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve milli egemenliğin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 102. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklarımıza mutlu bir gelecek diliyorum.”

 

Başkan Akman’ın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’ Mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 23 Nisan’ın; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasının yanı sıra bir milletin büyük mücadelelerle kazandığı egemenlik hakkını yeni kuşaklara bir bayram coşkusu olarak hediye edildiğini ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, bu önemli günün Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edildiğini söyledi. Başkan Akman, çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan’ın, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara olan güveninin ifadesi olduğunu belirtti. Başkan Akman, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bu günün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımız geleceğimizin mimarı olacaktır” dedi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile dış temsilciliklerde birlik ve beraberlik içinde büyük bir coşku ile kutlanacağını ifade eden Başkan Akman, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu mutlu günlerinde yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri en büyük hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

 

Milli iradenin resmen hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı halen ilk gün ki heyecanıyla kutladıklarını dile getiren Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın, temsilcileri olarak, dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, bizlere geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Hepsini sevgiyle kucaklıyor, gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.



Çok Okunanlar

2024-09-20 04:01:49