Yerel >> Vanda Haber


Van’da Cami-Engelli Buluşması


Link [2022-04-07 03:13:41]



“Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet” projesi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla başlatılan “Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet” projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince “Cami-Engelli Buluşmaları” düzenlendi.

Proje kapsamında Özalp İlçe Müftülüğü, engelli vatandaşlara yönelik “Cami-Engelli Buluşması” düzenleyerek birçok engeli kardeşimizin cami ile buluşmasını sağladı.

İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce Özalp Büyük Camii’nde düzenlenen buluşmada, Engelli Koordinatörü Kamuran Sonsuz ile sohbet tadında güzel anlar yaşandı.

KAYNAK: DİYANET HABER

BAŞKA HABER OKU

Erciş'te hafızlar belge aldı

Van Erciş İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere hafızlık belgeleri takdim edildi.

Erciş İlçe Müftülüğüne bağlı Güldane Hatun Kız Hafızlık Kur'an Kursu ve Arvasi Erkek Kur'an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler, hafızlık belgelerine kavuştu.

Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 6 kız, 7 erkek öğrenci için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

İlçe Müftülüğünde düzenlenen törende konuşan İlçe Müftüsü Abdullah Bora, “Hafızlarımıza, hocalarına ve hafızalarımızın ailelerine teşekkür ederim. Hafızlık müessesi aslında hafızlığı tamamladığınızda başlamaktadır. Onu sürekli olarak tekrar etmeli, onu hayatınızda uygulamalı ve sizden sonrakileri de onunla yetiştirmelisiniz.” dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 11:50:53