Yerel >> Vanda Haber


Van’da amigurumi kursu


Link [2022-01-27 18:37:34]



Van Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan örgü bebek (Amigurumi) yapımı kursu kadınların büyük ilgisini görüyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Hacıbekir Kültür Merkezinde şiş ve tığ örücülüğü ile oyuncak bebek yapımı (amigurumi) kursu açıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri tarafından verilen kursta kadınlara örgü bebek yapımı ve incelikleri öğretiliyor.

Plastik oyuncakların çocukların sağlığına zararlı maddeler içerdiğini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, “Bildiğiniz gibi piyasada plastik maddelerden üretilmiş birçok oyuncak var. Bu oyuncakların birçoğu da kullanıldığı malzemeden dolayı zararlı. Artık birçok anne çocuklarına plastik maddeden üretilmiş oyuncak almıyor. Amigurumi tekniği dünyada hızla yayılmaya başladı. İnsanlar artık çocuklarına doğal oyuncaklar alıyor. Bizde bundan dolayı böyle bir kurs açtık. Kursumuza kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Birçok kursiyerimiz de yaptığı ürünleri satmaya başladı. Bunları görmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

3 ay süren kursun ardından kursiyerlere halk eğitim onaylı sertifika veriliyor.

Amigurumi nedir?

Son dönemlerde ülkemizde devam eden ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle birlikte yasakların da gelmesiyle evde ailece vakit geçirme süresi arttı.

Çocuklarınıza yapabileceğiniz amigurimi oyuncaklarla çocuklarınızın eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Tığ örgü ve sık iğne tekniği kullanılarak yapılan bu oyuncaklar son yıllarda oldukça popüler oldu.

aponya'dan sonra tüm dünyaya hızla yayılan Amigurumi bebek yapımını öğrenerek siz de bebeğinize kendi ellerinizle bu oyuncaklardan yapabilirsiniz. Oldukça uğraş gerektiren, zor bir şeymiş gibi görünse de el işlerinde biraz kabiliyeti olan herkesin kolaylıkla yapabileceği amigurumi oyuncaklar, sıradan oyuncak yapımlarına farklı olarak birtakım malzemelerin evde bulundurulmasıyla birlikte kolayca yapılabiliyor.  Peki amigurimi nasıl yapılır? Sizde çocuğunuza dışarıdan oyuncak almak yerine evde kendiniz bir şeyler yapmak istiyorsanız, amigurumi oyuncak yapımı için şu malzemeleri bulundurmalısınız:

AMİGURUMİ YAPMAK İÇİN HANGİ MALZEMELER KULLANILIR?

İnce uçlu tığ

Amigurumiye uygun yün

İlmek işaretleyicisi

Oyuncağın şekline göre süsleme için kullanılacak ek malzemeler ( Düğme, kumaş parçaları vb.)

İçini doldurmak için elyaf

AMİGURUMİ İÇİN HANGİ İP TERCİH EDİLİR?

Her türlü iple amigurumi yapılır ancak ince ve tüylenme yapmayan ipler amigurumi için daha uygundur. Kolay kopmayan ip tercih ederseniz oyuncağınız daha uzun ömürlü olacaktır.

AMİGURUMİ NASIL YAPILIR?

Yapacağınız şekle göre elinizdeki tarife göre örgünüze başlayın. İlmek arttırıp eksilterek oyuncağınızı şekillendireceksiniz. Amigurumiye başlarken iki zincir çekip 2. zincir içerisine dolgu yaparak başlıyorum. Aşağıdaki fotoğrafların ilkinde zincir çekme aşamalarını, ikincisinde ise zincirin içine dolgu ve yer işareti koyun.



Çok Okunanlar

2024-09-21 23:04:42